Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mbo-studenten nemen Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
VELP –  Veertig mbo-studenten van het Astrum College Velp hebben een week lang succesvol Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze overgenomen. De studenten gingen aan het werk in verschillende disciplines binnen het hotel. Dit gebeurde onder begeleiding van vakmensen van Fletcher Hotels en docenten van het Astrum College. Beide partijen zijn trots op het succesvolle project en vertrouwen erop dat door deze samenwerking  studenten worden opgeleid tot professionele dienstverleners.

Na een indrukwekkende masterclass van hotelmanager Joan Boersma werden de studenten van de opleidingen Horeca, Travel, Leisure & Hospitality  klaargestoomd voor de overname. Ook studenten van de top-opleidingen (Keuzegids mbo 2019), Leidinggevende Keuken en Zelfstandig Werkend Kok, deden mee aan dit project. Van 21 januari tot en met 27 januari 2019 stonden de studenten klaar om de gasten te verzorgen en te bedienen. Van de frontoffice tot linnenkamer en van de spoelkeuken tot tafelbereidingen.

Het doel van deze samenwerking is om studenten te laten ervaren hoe het is om in een hotel te werken. De studenten waren op verschillende afdelingen werkzaam, draaiden verschillende shifts en hadden te maken met particuliere en zakelijke gasten. “De afgelopen week was zeer leerzaam voor mij. Ik heb de theorie in praktijk mogen toepassen en ik heb in een team met enthousiaste collega’s geleerd hoe ik optimale service en gastvrijheid aan de gasten moet bieden”, aldus Mauro Vanenburg van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca.

Hybride leren op het mbo
De samenwerking tussen het Astrum College en Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze is een hybride onderwijsvorm. In het mbo wordt deze onderwijsvorm toegepast om studenten op hun toekomstige beroep te laten oriënteren. Ze leren omgaan met flexibele werktijden en werken gezamenlijk aan projecten en beroepsvaardigheden. Studenten voeren al lerend opdrachten uit in de praktijk. Zo voelen zij direct het effect en de meerwaarde van het werk en bedrijven en organisaties hebben baat bij het werk dat studenten verzetten.

Docenten van het Astrum College waren gedurende de week aanwezig om van deze hybride onderwijsvorm een succes te maken. De studenten hebben samen en onder begeleiding van medewerkers van Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze de gasten een heerlijk verblijf bezorgd.

Astrum College
Het Astrum College is onderdeel van ROC A12. Het Astrum College telt 1500 studenten, 140 medewerkers en 53 opleidingen. Het opleidingenaanbod bestaat uit voltijd en deeltijd (mbo)-opleidingen in de richtingen Zorg & Welzijn; Horeca, Recreatie & Toerisme; Handel, Economie & Administratie; Media & ICT; Veiligheid & Sport Meer informatie: www.astrumcollege.nl

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.