Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mbo-studenten nemen Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
VELP –  Veertig mbo-studenten van het Astrum College Velp hebben een week lang succesvol Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze overgenomen. De studenten gingen aan het werk in verschillende disciplines binnen het hotel. Dit gebeurde onder begeleiding van vakmensen van Fletcher Hotels en docenten van het Astrum College. Beide partijen zijn trots op het succesvolle project en vertrouwen erop dat door deze samenwerking  studenten worden opgeleid tot professionele dienstverleners.

Na een indrukwekkende masterclass van hotelmanager Joan Boersma werden de studenten van de opleidingen Horeca, Travel, Leisure & Hospitality  klaargestoomd voor de overname. Ook studenten van de top-opleidingen (Keuzegids mbo 2019), Leidinggevende Keuken en Zelfstandig Werkend Kok, deden mee aan dit project. Van 21 januari tot en met 27 januari 2019 stonden de studenten klaar om de gasten te verzorgen en te bedienen. Van de frontoffice tot linnenkamer en van de spoelkeuken tot tafelbereidingen.

Het doel van deze samenwerking is om studenten te laten ervaren hoe het is om in een hotel te werken. De studenten waren op verschillende afdelingen werkzaam, draaiden verschillende shifts en hadden te maken met particuliere en zakelijke gasten. “De afgelopen week was zeer leerzaam voor mij. Ik heb de theorie in praktijk mogen toepassen en ik heb in een team met enthousiaste collega’s geleerd hoe ik optimale service en gastvrijheid aan de gasten moet bieden”, aldus Mauro Vanenburg van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca.

Hybride leren op het mbo
De samenwerking tussen het Astrum College en Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze is een hybride onderwijsvorm. In het mbo wordt deze onderwijsvorm toegepast om studenten op hun toekomstige beroep te laten oriënteren. Ze leren omgaan met flexibele werktijden en werken gezamenlijk aan projecten en beroepsvaardigheden. Studenten voeren al lerend opdrachten uit in de praktijk. Zo voelen zij direct het effect en de meerwaarde van het werk en bedrijven en organisaties hebben baat bij het werk dat studenten verzetten.

Docenten van het Astrum College waren gedurende de week aanwezig om van deze hybride onderwijsvorm een succes te maken. De studenten hebben samen en onder begeleiding van medewerkers van Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze de gasten een heerlijk verblijf bezorgd.

Astrum College
Het Astrum College is onderdeel van ROC A12. Het Astrum College telt 1500 studenten, 140 medewerkers en 53 opleidingen. Het opleidingenaanbod bestaat uit voltijd en deeltijd (mbo)-opleidingen in de richtingen Zorg & Welzijn; Horeca, Recreatie & Toerisme; Handel, Economie & Administratie; Media & ICT; Veiligheid & Sport Meer informatie: www.astrumcollege.nl

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.