Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Trendy granaatappelwijn uit Israel verovert Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km

JERUZALEM - Granaatappels zijn hot. Niet alleen vanwege hun lekkere zoetzure smaak, maar ook omdat deze gezondheidsbommetjes boordevol vitaminen en anti-oxidanten zitten.

Nieuw in Nederland is granaatappelwijn van Rimon Winery, afkomstig uit Galilea, Israel. Wijn die eigenlijk geen wijn is, omdat het niet van druiven is gemaakt. Dankzij de verrassende frisse smaak, het hippe uiterlijk en de gezonde eigenschappen misschien wel hét drankje van 2012!

Granaatappelwijn is al een geruime tijd zeer populair in Israël, de Verenigde Staten en Engeland. Niet gek, want het is een verrassend alternatief voor klassieke wijnen. Granaatappelwijn lijkt op gewone wijn, maar wie één slok heeft geproefd zal direct erkennen dat het een heel andere smaakbeleving geeft. Eerst proef je de herkenbare pure, volle fruitsmaak van de granaatappel, met een mooie frisse, zure afdronk door de aanwezige zuren in de wijn.

De granaatappels die Rimon Winery gebruikt voor zijn dranken, groeien in het koele en zonnige klimaat van de bergen van Galilea en staan bekend om hun diepe, volle smaak. De natuurlijke suikers van de granaatappel zijn door de kweekwijze gelijkwaardig aan de druivenrassen die worden gebruikt voor de wijnbereiding van druiven.

100 procent pure granaatappel
Wanneer de granaatappels rijp zijn, opent en perst Rimon de vruchten zelf met een speciaal ontworpen machine. Voor een liter granaatappelwijn is ruim vijf kilo granaatappels nodig, dus het is een intensief en kostbaar proces. Rimon granaatappelwijn is de enige ter wereld die uit 100 procent granaatappel bestaat - zonder toevoeging van suiker. De sappige en gezonde eigenschappen van de granaatappel gaan zo niet verloren.

In klimaatgecontroleerde tanks gist de wijn. Na de gisting rijpen de wijnen maandenlang in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Het productieproces van de granaatappelwijn verloopt via de traditionele wijnbereidingstechnieken en volgens de hoogst erkende normen voor wijnbouwers. Het resultaat is een hoogwaardige en unieke wijn van puur granaatappelsap.

De granaatappel
De granaatappel is één van de oudste en meest bekende vruchten uit het Middellandse Zeegebied. Toch is de vrucht pas sinds een aantal jaren populair in Nederland. Deze populariteit is te danken aan de gezonde eigenschappen waar de granaatappel om wordt geroemd.

Vele onderzoeken en studies hebben aangetoond dat granaatappels indrukwekkend goed zijn voor de gezondheid. Dat is vooral te danken aan de natuurlijke anti-oxidanten die wij nodig hebben om het immuunsysteem in stand te houden. Verder zijn granaatappels goed om ziektes als diabetes, hart- en vaatziekten en kanker te voorkomen of helpen te verbeteren. Het anti-oxidanten gehalte in granaatappels is wel 3x hoger dan in producten als rode wijn, druivensap en groene thee.

Assortiment
Rimon Winery heeft voor ieder wat wils! Van droge wijn tot dessertwijn, port, een mousserende wijn en meer toegankelijke easy collection. Allen hebben ze hun eigen karakteristieke smaak, zodat er voor ieder mogelijk gerecht een passende granaatappelwijn is.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.