Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

By the Grape start eerste duurzame wijnwinkelketen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

VELP - Vandaag opent een vernieuwende wijnwinkelketen zijn eerste vestiging. De Winery is een nieuw concept dat beleving en service biedt en consumenten laat kiezen uit een groot assortiment van 100 procent verantwoorde wijnen.

Dit is een nieuw initiatief van By The Grape, een actief label met een webshop, online wijnportal, eigen wijnmerk, tijdschrift en nu dus ook een winkel- en wijnbelevingsconcept: de By the Grape Winery. De eerste vestiging werd gisteren officieel geopend in Velp door Candy Dulfer en eigenaren Derrick Neleman en Bart van den Brink.

Duurzaam van A tot Z
De Winery is de eerste wijnwinkel in Nederland die duurzaamheid in alle facetten laat terugkomen. Het assortiment bestaat bij de start voor meer dan de helft uit biologische en Fairtrade wijnen. Binnen een jaar zal dit naar 100 procent gaan. In de andere gevallen zijn flessen afkomstig van kleine wijnboeren met een duurzame manier van werken. Er worden geen wijnen onder 3,50 euro verkocht om eerlijke prijs aan wijnboeren te kunnen garanderen.

Verder maximale aandacht voor de FSC kurk (het duurzame antwoord op de schroefdop) en duurzaam verantwoorde nonfood merken als Liebherr, Le Creuset en Fissler. De winkel in Velp kan gezien worden als pilotstore: het is de bedoeling het concept in de komende jaren verder in Nederland uit te rollen.

Wijnmakers, sterrenkoks en bekende wijnschrijvers
Derrick Neleman: "De Winery sluit naadloos aan op de online shop van By the Grape met originele en exclusieve wijnen (waaronder het eigen merk Parra By the Grape) in verschillende prijsklassen, keukenbenodigdheden van topmerken, persoonlijk advies, mogelijkheid tot sparen van zogenaamde "Wijnwinst credits" en een flexibele, gratis bezorgservice. Verder zullen er regelmatig bijzondere proeverijen plaatsvinden met wijnmakers, sterrenkoks en bekende wijnschrijvers.

De biologische kok Eric van Veluwe, bekend van Vroege Vogels, is een van onze partners die regelmatig een demo komt verzorgen".

Neleman vroeg Candy Dulfer de zaak te openen. Enkele jaren geleden werkten zij samen aan de film "Kissed By The Grape". Dit contact leidde tot een vriendschap en gezamenlijke passie voor biologisch en Fairtrade wijnen.

Vijf categorieën
De wijnen zijn onderverdeeld in vijf prijscategorieën: lekker voordelig, lekker betaalbaar, lekker bijzonder, lekker exclusief en lekker tijdelijk (buitenkansjes die tijdelijk in het assortiment zitten). Alle wijnen bevatten proefnotities van de bekende wijnkenners en -schrijvers Nicolaas Klei en/of Onno Kleyn. Het assortiment wisselt regelmatig, maar bestaat altijd uit de 100 meest opwindende wijnen.

© Nationale Horecagids

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.