Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

1e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Rotterdam/Almelo, 18 september 2018 – Amber Beekman en Mart Oude Luttikhuis, beide student aan de Cas Spijkers Academie Twente, wonnen maandag 17 september de wedstrijd ‘Puur koken met wild voor aanstormend talent’. Met de winst namen zij ook de Cas Spijkers Cup mee naar huis. Deze wisseltrofee gaat voor de derde keer mee naar Twente. De wedstrijd vond plaats tijdens Gastvrij Rotterdam. In totaal streden 5 teams van de drie Cas Spijkers Academies uit Nederland om de winst. Elk team bestond uit twee koks en één junior jager.

Amber Beekman (19 jaar, uit Deventer) met een BBL-werkplek bij Tuindorphotel ’t Lansink* en Mart Oude Luttikhuis  (19 jaar, uit Denekamp), werkzaam bij Landhuishotel De Bloemenbeek* wisten samen met jager Matthijs Joosten de winnende gerechten te presenteren. Zij bereidden een amuse, voor- en hoofdgerecht met gans en konijn. Het 2e team uit Twente bestaande uit Peer Wagenaar (21 jaar, uit Gasselte, werkzaam bij Landhuis Hotel Restaurant Rikus) en Thijs Goosen (26 jaar, uit Raalte, werkzaam bij Herberg de Witte Gans) deelden samen met het team van Cas Spijkers Academie Breda de 3e plaats. Peer en Thijs werden bijgestaan door jager Jeffrey van Loo. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt door sterrenchef Dennis Kuipers.

Cas Spijkers Academie Twente
De Cas Spijkers Academie Twente is één van de drie Cas Spijkers Academies in Nederland. In de moderne keuken en het prachtige restaurant van ROC van Twente in Almelo werken de jonge koks en sommeliers in opleiding aan het behalen van hun diploma op hoog culinair niveau. Tijdens de lessen, inspirerende projecten, excursies en diverse gastlessen van o.a. meesterkoks bereiden studenten zich voor op het horecavak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.