Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

We Care Foundation doneert geld aan zes maatschappelijke restaurants

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km

MAASTRICHT - Dit is de week van de We Care Foundation. De stichting die zich inzet voor gastvrijheid voor mensen waar dit niet vanzelfsprekend is. Zodat ook zij de kans krijgen om hun gastvrijheid te tonen en te professionaliseren.

De afgelopen dagen kregen zes bijzondere restaurants met een maatschappelijke focus een financieel schouderklopje. De We Care Foundation bestaat inmiddels vier jaar en profileert zich als charitatieve instelling voor en door de horeca. De Stichting selecteerde voor 2011 zes restaurants die het predicaat MVO met grote letters op de voorgevel zouden mogen presenteren.

Selectie
De restaurants werden geselecteerd op hun speciale functie. Voorafgaande de selectie zijn de restaurants bezocht. Het totaal uitgekeerde bedrag van € 18.000 werd de afgelopen maanden ingezameld door Dining City en hun restaurant week die werd gehouden van 26 september tot en met 2 oktober 2011. Per bezoeker van de Restaurantweek werd er een donatie geleverd van € 0,25 vanuit de deelnemende restaurants.

De restaurants die zijn vereerd met een bezoek en cheque zijn:

  • Lunchroom Downey's, locatie in hartje Amersfoort, waar jong volwassenen met een verstandelijke beperking werkzaam zijn.
  • Eetcafé van de Kook in Amsterdam, leuke zaak begeleid door vrijwilligers. Mensen met een verstandelijke beperking werken in dit unieke eetcafé in de Amsterdamse Pijp.
  • Restaurant Millers in Rotterdam biedt kansen aan dak- en thuisloze jongeren. In Millers mogen zij werken in de keuken en de bediening en bovendien volgen zij erkende opleidingen.
  • Restaurant Fifteen - Amsterdam combineert lekker eten, gastvrijheid en gezelligheid met het opleiden van jongeren tot kok. Jaarlijks geven zij 15 tot 20 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans.
  • Lunchroom Terminus De Onthaasting - Amersfoort, bijzondere plek voor zakenlunches, vergaderingen en recepties. De lunchroom wordt gerund door medewerkers met een verstandelijke beperking.
  • Prins Heerlijk, een lunchcafé & brasserie in Tilburg. Hoge kwaliteit horeca wordt hier gecombineerd met het opleiden van jonge mensen met eerproblemen en/of een (lichte) verstandelijke beperking. Het biedt deze jongeren een kans op ontplooiing, en de horeca gemotiveerde vakmensen.

Zeer verrast
De restaurants die een cheque uitgereikt kregen waren zeer verrast over de hoogte van het bedrag. De donaties hebben al een mooie bestemming gekregen. Een aantal van de restaurants investeert het bedrag in het opleiden van het personeel. Andere waren toe aan een nieuwe koeling, geluidssysteem of eierkoker.

Kaat Appelman van Lunchroom Downey's Coffee and Tea: "We zijn erg blij met deze bijdrage, om ons concept door te zetten hebben we donaties nodig. Dit help ons een eind op weg!"

Ook Sjors Hoppenbrouwers en Joke Kurvers van Restaurant Millers is blij verrast: "Werken met mensen met een handicap geeft ons energie, dit steuntje in de rug kunnen we goed gebruiken om onze activiteiten door te zetten."

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.