Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Anja Vondenhoff winnares van de Europese Finale van het Concours voor Champagne Ambassadeurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

REIMS - Anja Vondenhoff kreeg de Grand Prix ‘Meilleur Formateur en vin de Champagne 2011′ uitgereikt tijdens het gala diner in Reims op maandagavond 17 oktober. Na een fantastische week in de Champagne won Anja het zevende Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs.

De tweede prijs, de Prix Spécial du Jury, ging naar de Engelsman Edwin Dublin en de derde prijs, de Prix Spécial du Comité Champagne, ging naar de Duitse Lidwina Weh.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse het Concours voor Champagne Ambassadeurs wint. Eén keer eerder stond een Nederlandse op het podium: Noële Ruitenberg won in 2005 de Prix Spécial du Comité Champagne.

De prijs bestaat naast het dragen van de titel uit een unieke trofee, een Champagnekoeler, een Jéroboam Champagne en een geldbedrag van 800 euro in de vorm van Champagneflessen om te besteden aan een manifestatie of proeverij.

Het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die gehouden wordt in de acht Europese landen waar het Comité Champagne vertegenwoordigd is (België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland).

De deelnemers schreven zich tussen april en juli in voor de wedstrijd door middel van een dossier met meerkeuze- en open vragen. Per land werden de beste drie geselecteerd en deze streden om de titel ‘Meilleur Formateur' tijdens de nationale finale. De winnaars van de acht landen stonden gisteren tegenover elkaar in de Europese Finale die gehouden werden bij het Comité Champagne in Epernay.

Anja liep tijdens haar studie aan de hotelschool een keukenstage in de Bourgogne en had daar de mogelijkheid om druiven te plukken. Dat is ongetwijfeld het moment waar haar liefde voor wijn geboren werd. Anja zit inmiddels 18 jaar in het vak. Ze is docente aan de ROC in Apeldoorn en ze geeft in het Engels analytische proeflessen aan de Academie voor Gastronomie. Dat ze perfect Engels spreekt bewees ze ook tijdens de Europese Finale, haar hele presentatie gaf ze in vloeiend Engels.

Verder is Anja vinoloog aan de Wijn Academie en ze rondde de Diploma Course van WSET met succes af. Dat ook haar Duits heel goed is liet ze zien aan de Weinakademie Österreich zien waar ze in 2010 de titel Weinakademiker haalde. In haar vrije tijd begeleid ze graag wandelingen in wijngebieden en geeft ze proeverijen.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.