Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Anja Vondenhoff winnares van de Europese Finale van het Concours voor Champagne Ambassadeurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

REIMS - Anja Vondenhoff kreeg de Grand Prix ‘Meilleur Formateur en vin de Champagne 2011′ uitgereikt tijdens het gala diner in Reims op maandagavond 17 oktober. Na een fantastische week in de Champagne won Anja het zevende Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs.

De tweede prijs, de Prix Spécial du Jury, ging naar de Engelsman Edwin Dublin en de derde prijs, de Prix Spécial du Comité Champagne, ging naar de Duitse Lidwina Weh.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse het Concours voor Champagne Ambassadeurs wint. Eén keer eerder stond een Nederlandse op het podium: Noële Ruitenberg won in 2005 de Prix Spécial du Comité Champagne.

De prijs bestaat naast het dragen van de titel uit een unieke trofee, een Champagnekoeler, een Jéroboam Champagne en een geldbedrag van 800 euro in de vorm van Champagneflessen om te besteden aan een manifestatie of proeverij.

Het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die gehouden wordt in de acht Europese landen waar het Comité Champagne vertegenwoordigd is (België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland).

De deelnemers schreven zich tussen april en juli in voor de wedstrijd door middel van een dossier met meerkeuze- en open vragen. Per land werden de beste drie geselecteerd en deze streden om de titel ‘Meilleur Formateur' tijdens de nationale finale. De winnaars van de acht landen stonden gisteren tegenover elkaar in de Europese Finale die gehouden werden bij het Comité Champagne in Epernay.

Anja liep tijdens haar studie aan de hotelschool een keukenstage in de Bourgogne en had daar de mogelijkheid om druiven te plukken. Dat is ongetwijfeld het moment waar haar liefde voor wijn geboren werd. Anja zit inmiddels 18 jaar in het vak. Ze is docente aan de ROC in Apeldoorn en ze geeft in het Engels analytische proeflessen aan de Academie voor Gastronomie. Dat ze perfect Engels spreekt bewees ze ook tijdens de Europese Finale, haar hele presentatie gaf ze in vloeiend Engels.

Verder is Anja vinoloog aan de Wijn Academie en ze rondde de Diploma Course van WSET met succes af. Dat ook haar Duits heel goed is liet ze zien aan de Weinakademie Österreich zien waar ze in 2010 de titel Weinakademiker haalde. In haar vrije tijd begeleid ze graag wandelingen in wijngebieden en geeft ze proeverijen.

© Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.