Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Goede Wereld Wijn het geschenk met een ideaal

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ZUTPHEN - Genieten van een mooie wijn en tegelijk een bijdrage leveren aan een goed doel. Van elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel 'Goede Wereld Wijn', samen maken wij de wereld een beetje mooier.

Dat is de gedachte achter Goede Wereld Wijn. Van elke verkochte fles draagt een groep van Les Généreux wijnwinkels 1 euro af aan een erkende benefietorganisatie. Deze bijzondere rode wijn, gemaakt van grenache, syrah en mourvèdre druiven, is vanaf heden te koop in 14 wijnhandels in Nederland.

Lokaal project
Goede Wereld Wijn is een initiatief van wijnwinkels die zijn aangesloten bij Les Généreux. De aangesloten wijnhandelaren steunen met de Goede Wereld Wijn een jaar lang een erkende benefietorganisatie in hun eigen regio. Het doel is om er een meerjarige campagne van te maken, waarbij de samenwerkende wijnhandelaren jaarlijks een nieuwe Goede Wereld Wijn kiezen om te koppelen aan een ander maatschappelijke initiatief.

Donkerrode, mediterrane wijn
De Goede Wereld Wijn is van Franse origine. Deze donkerrode, houtgerijpte wijn uit de Languedoc is gemaakt van drie druivenrassen: grenache, syrah en mourvèdre. De wijn heeft een fruitige geur (rode bes)met een hint van vanille. De smaak is intens, vol en rond met nuancesvan donker bosfruit, zoals bessen en bramen. Een lichte kruidigheid en veel lengte kenmerken de soepele afdronk. Heerlijk bij diverse vleesgerechten en buiten de maaltijd om. Kortom, de perfecte wijn voor een aangename winteravond.

Voor meer informatie klik hier.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.