Beste kok van de wereld Ren Redzepi jureert in Topchef
GRONINGEN - De kookopdracht lijkt eenvoudig. De acht cuisiniers moeten binnen korte tijd drie verschillende poffertjes bereiden en per poffer drie ingrediënten kiezen uit een scala aan zoete, kruidige, hartige, fruitige en pittige smaken.
De reden dat Robert Kranenborg en Julius Jaspers voor het Oudhollandse poffertje in een nieuw jasje hebben gekozen, is dat Ren Redzepi met zijn beste restaurant van de wereld Noma, bekend staat om zijn Aebleskiver. Een Deense variant op het poffertje.
Zijn grote fascinatie voor verse en lokale producten uit Scandinavi beschrijft de kleine Deen in zijn boek Noma - Tijd en plaats in de Nordic keuken, dat onlangs naar het Nederlands is vertaald.
De kritische, driekoppige jury proeft poffer na poffer in de hoop verrast te worden door hoogstaande, creatieve resultaten. Want het bereiken van een felbegeerde plek in de halve finale gaat bij sommige koks bepaald niet over rozen maar over stress en zwartgeblakerde pannen.
© Nationale Horecagids
Via allepersberichten.nl