Normal_keuken_restaurant

Je keuken is het hart van de zaak. Gaat er daar iets mis, dan loopt het aan de voorkant ook in de soep. Gasten die te lang moeten wachten, gerechten die niet tegelijkertijd opgediend kunnen worden en borden die niet zo mooi opgemaakt zijn als zou moeten. Zonde en nergens voor nodig. Met een goed op elkaar ingespeelde keukenbrigade en een handige keukeninrichting zijn een hoop missers te voorkomen.

Prettig werken in een kleine ruimte

Soms staan de koks letterlijk schouder aan schouder in de keuken. Dat maakt prettig werken soms lastig. Wie niet goed nadenkt over de inrichting van de koude en warme kant zal snel te maken krijgen met geïrriteerde koks en gerechten die net niet perfect zijn. Ook in kleine ruimtes is er veel mogelijk. Als je bijvoorbeeld werkt met koelwerkbanken bespaar je op een slimme manier ruimte. De combinatie van een koelruimte en werktafel maakt het mogelijk om ook kleine keukens optimaal in te richten. 

Keuken op orde? Dan aandacht voor de voorkant van de zaak

Als de keukenindeling is geoptimaliseerd is het tijd voor de volgende stap: de inrichting van de voorkant. In een omgeving waarin trends elkaar snel afwisselen is het goed om te kiezen voor een goede basis. Nu is een half gestripte muur mooi en worden de gasten blij van industriële lampen, maar hoe lang nog? En al die retro planten in de zaak staan natuurlijk prachtig maar ze zijn erg kostbaar en vragen veel aandacht. In plaats van flink te investeren in de laatste trends is het goed om te kijken naar neutralere basiselementen. Vaste onderdelen die niet gevoelig zijn voor de laatste mode en die een gunstige bijdrage leveren aan de sfeer van je zaak. Een mooie vloer bijvoorbeeld. Slijtvast parket met een rustige uitstraling of een andere vloer die de laatste trends overleeft.

Trends om in de gaten te houden

Toch gevoelig voor trends? Geeft niks, dat zijn je gasten ook. Volgens Iens staat dit de horeca te wachten in 2018:
⇒ Plantaardige gerechten winnen terrein
⇒ Natuurlijke materialen zijn gewild bij de inrichting
⇒ Meer aandacht voor het tegengaan van voedselverspilling
⇒ Aandacht voor duurzaam koken
⇒ Pop-up restaurants worden nog populairder
⇒ Gasten willen vaker per dag kleine gerechten eten in plaats van één keer een groot gerecht