Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geef je keuken de ruimte: richt hem goed in

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Je keuken is het hart van de zaak. Gaat er daar iets mis, dan loopt het aan de voorkant ook in de soep. Gasten die te lang moeten wachten, gerechten die niet tegelijkertijd opgediend kunnen worden en borden die niet zo mooi opgemaakt zijn als zou moeten. Zonde en nergens voor nodig. Met een goed op elkaar ingespeelde keukenbrigade en een handige keukeninrichting zijn een hoop missers te voorkomen.

Prettig werken in een kleine ruimte

Soms staan de koks letterlijk schouder aan schouder in de keuken. Dat maakt prettig werken soms lastig. Wie niet goed nadenkt over de inrichting van de koude en warme kant zal snel te maken krijgen met geïrriteerde koks en gerechten die net niet perfect zijn. Ook in kleine ruimtes is er veel mogelijk. Als je bijvoorbeeld werkt met koelwerkbanken bespaar je op een slimme manier ruimte. De combinatie van een koelruimte en werktafel maakt het mogelijk om ook kleine keukens optimaal in te richten. 

Keuken op orde? Dan aandacht voor de voorkant van de zaak

Als de keukenindeling is geoptimaliseerd is het tijd voor de volgende stap: de inrichting van de voorkant. In een omgeving waarin trends elkaar snel afwisselen is het goed om te kiezen voor een goede basis. Nu is een half gestripte muur mooi en worden de gasten blij van industriële lampen, maar hoe lang nog? En al die retro planten in de zaak staan natuurlijk prachtig maar ze zijn erg kostbaar en vragen veel aandacht. In plaats van flink te investeren in de laatste trends is het goed om te kijken naar neutralere basiselementen. Vaste onderdelen die niet gevoelig zijn voor de laatste mode en die een gunstige bijdrage leveren aan de sfeer van je zaak. Een mooie vloer bijvoorbeeld. Slijtvast parket met een rustige uitstraling of een andere vloer die de laatste trends overleeft.

Trends om in de gaten te houden

Toch gevoelig voor trends? Geeft niks, dat zijn je gasten ook. Volgens Iens staat dit de horeca te wachten in 2018:
⇒ Plantaardige gerechten winnen terrein
⇒ Natuurlijke materialen zijn gewild bij de inrichting
⇒ Meer aandacht voor het tegengaan van voedselverspilling
⇒ Aandacht voor duurzaam koken
⇒ Pop-up restaurants worden nog populairder
⇒ Gasten willen vaker per dag kleine gerechten eten in plaats van één keer een groot gerecht
 

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.