Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Thuisbezorgd.nl start proef met mobiel iDeal

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

UTRECHT - Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl begint volgende week samen met Rabobank een proef met mobiel iDeal. De proef is bedoeld om te bekijken hoe het immens populaire iDeal op een mobiel apparaat kan worden gebruikt.

Thuisbezorgd.nl voegt aanstaande woensdag de iDeal betaalmogelijkheid aan haar iPhone app toe. Het is de eerste iPhone app in Nederland waarin met iDeal kan worden betaald. Eten bestellen en direct betalen is tijdens de proef weggelegd voor zo'n 250 proefpersonen. Thuisbezorgd.nl zal deze proefpersonen werven onder de meer dan 100.000 mensen die haar iPhone applicatie tot dusver hebben gedownload.

Het bedrijf is één van de weinige Nederlandse internetbedrijven die daadwerkelijk geld verdienen met een iPhone applicatie. Het verwerkt inmiddels reeds 10% van haar bestellingen mobiel en beklaagde zich vorig jaar al over het gebrek aan mobiel iDeal. Op de reguliere website worden inmiddels bijna de helft van alle bestellingen online betaald. Dit doet vermoeden dat het percentage mobiele bestellers dubbel zo hoog zou kunnen liggen.

Het is volgens Thuisbezorgd.nl een misvatting dat een mobiele applicatie vooral buitenshuis wordt gebruikt. Directeur Jitse Groen: "Veel gebruikers van onze mobiele applicaties zijn helemaal niet mobiel, maar liggen thuis op de bank. Het is dan buitengewoon vervelend dat zij als zij geen geld in huis hebben toch weer naar een normale computer moeten lopen om met iDeal te betalen.

Deze proef maakt aan dit laatste ongemak een einde." Een klant kan nu via de Thuisbezorgd app eten bestellen en betalen en krijgt bovendien live status informatie over zijn bestelling, zoals het geschatte bezorgtijdstip. "Hij moet nog wel zelf de deur open doen" aldus Groen.

Thuisbezorgd.nl hoopt middels deze proef mobiel iDeal in Nederland van de grond te krijgen en is blij met de voortrekkersrol die Rabobank in deze verricht.

© Nationale Horecagids

Via Nieuwsbank

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.