Vegetarisch nog steeds bijzaak
GRONINGEN - Veel Nederlanders zijn vegetariër of flexitariër. Restaurants spelen niet in op deze trend. Twee derde van de flexitariërs vindt dat het aanbod van vlees- of visloze gerechten onvoldoende is. Dat meldt Vegetariers.nl.
Een van de belangrijke voedseltrends van dit moment is de opkomst van de flexitariër. Een flexitariër is iemand die minimaal 1 dag per week vlees vervangt door een vegetarische alternatief.
Uit een onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat ongeveer twee van de acht voorgerechten vlees- en visloos is en dat dit bij hoofdgerechten slecht twee van de elf is.
"Tijd om op de menukaart meer plantaardige gerechten te zetten! Dat is beter voor je gezondheid, beter voor natuur en milieu en dat geeft restaurant bezoekers meer variatie dan de uitgekauwde carpaccio of entrecote", aldus Sijas Akkerman van Natuur & Milieu.
Tijdens de Vegetarische Restaurantweek laten 188 restaurants zien dat het ook anders kan. Door heel Nederland laten restaurants zien hoe veelzijdig de vegetarische keuken kan zijn door een gevarieerd vegetarisch menu aan te bieden.
Klik hier voor meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek.
© Nationale Horecagids