Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemer, vergeet ook die andere verzekeringen niet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Je bent ondernemer in de horeca. Dan moet je ook je bedrijfsverzekeringen regelen. Maar wat verzeker je als je je café of restaurant wilt verzekeren? Soms ligt het voor de hand, maar er zijn ook verzekeringen waar je misschien nog niet aan dacht. 

Verzekeringen die je altijd moet regelen
Je horeca verzekeringspakket stel je zelf samen. Maar sommige verzekeringen mogen of zullen nooit ontbreken. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven voor als je spullen van je klant beschadigt bijvoorbeeld. Of een inboedelverzekering die bijvoorbeeld van pas komt bij diefstal. 

Laat je goed informeren over wat welke verzekering dekt
Je inboedelverzekering dekt veel, maar lang niet alles. Loopt de mooie vloer die je in je huurpand hebt laten leggen waterschade op? Dan dekt je inboedelverzekering niet alle schade. Ook niet als de stroom uitvalt en de voorraad in je koeling of vriezer bederft. We noemen een paar belangrijke verzekeringen die je in ieder geval in overweging kunt nemen.

Water- of brandschade? Bedrijfsschadeverzekering
Je café of restaurant loopt schade op door brand of water bijvoorbeeld. Je moet noodgedwongen een tijdje dicht tot alles weer hersteld is. Je kosten voor huur en personeel gaan gewoon door. Bovendien heb je tijdelijk geen klanten en dus geen inkomsten. Die geldzorgen verzeker je met een bedrijfsschadeverzekering.

Stroomuitval? Koelhuisschadeverzekering
Als de stroom uitvalt loopt alles wat bederfelijk is gevaar. De schade voor een restaurant met een grote koeling kan dan flink oplopen. Vaak is een beperkt bedrag verzekerd in een goederenverzekering. Is de schade groter? Dan verzeker je die met een koelhuisschadeverzekering.

Juridische hulp nodig? Rechtsbijstandverzekering
Een terras uitbreiden, een evenement organiseren: voor allerlei zaken moet je met de gemeente om de tafel en achter de benodigde vergunningen aan. Wat mag wel en wat niet? Hoe zijn de regels precies en hoe ga je daarmee om? Of je hebt een conflict met je huurbaas. Juridische ondersteuning komt dan goed van pas. Een rechtsbijstandverzekering kan daarin voorzien. 

Vergeet je personeel niet. Goedwerkgeverschapverzekering
De horeca is de branche waarin de meeste ongelukken gebeuren. Gelukkig zijn dat vaak kleine ongelukjes zonder grote gevolgen. Maar het kan anders lopen. Bij blijvende invaliditeit en overlijden keert een goedwerkgeverschapverzekering een bedrag uit aan de medewerker of aan de nabestaanden van de medewerker.

Tot slot: neem ook preventieve maatregelen
Welke horecaverzekering je ook kiest, je moet natuurlijk ook tijd en energie steken in preventieve maatregelen. Denk aan onderhoud van keukenapparatuur, blusmiddelen en andere installaties. Wil je weten waar de risico’s in horecagelegenheden liggen en meer informatie over alle mogelijke bedrijfsverzekeringen voor jouw onderneming? Bekijk dan de overzichtspagina van Centraal Beheer.

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Centraal beheer)

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.