Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemer, vergeet ook die andere verzekeringen niet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Je bent ondernemer in de horeca. Dan moet je ook je bedrijfsverzekeringen regelen. Maar wat verzeker je als je je café of restaurant wilt verzekeren? Soms ligt het voor de hand, maar er zijn ook verzekeringen waar je misschien nog niet aan dacht. 

Verzekeringen die je altijd moet regelen
Je horeca verzekeringspakket stel je zelf samen. Maar sommige verzekeringen mogen of zullen nooit ontbreken. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven voor als je spullen van je klant beschadigt bijvoorbeeld. Of een inboedelverzekering die bijvoorbeeld van pas komt bij diefstal. 

Laat je goed informeren over wat welke verzekering dekt
Je inboedelverzekering dekt veel, maar lang niet alles. Loopt de mooie vloer die je in je huurpand hebt laten leggen waterschade op? Dan dekt je inboedelverzekering niet alle schade. Ook niet als de stroom uitvalt en de voorraad in je koeling of vriezer bederft. We noemen een paar belangrijke verzekeringen die je in ieder geval in overweging kunt nemen.

Water- of brandschade? Bedrijfsschadeverzekering
Je café of restaurant loopt schade op door brand of water bijvoorbeeld. Je moet noodgedwongen een tijdje dicht tot alles weer hersteld is. Je kosten voor huur en personeel gaan gewoon door. Bovendien heb je tijdelijk geen klanten en dus geen inkomsten. Die geldzorgen verzeker je met een bedrijfsschadeverzekering.

Stroomuitval? Koelhuisschadeverzekering
Als de stroom uitvalt loopt alles wat bederfelijk is gevaar. De schade voor een restaurant met een grote koeling kan dan flink oplopen. Vaak is een beperkt bedrag verzekerd in een goederenverzekering. Is de schade groter? Dan verzeker je die met een koelhuisschadeverzekering.

Juridische hulp nodig? Rechtsbijstandverzekering
Een terras uitbreiden, een evenement organiseren: voor allerlei zaken moet je met de gemeente om de tafel en achter de benodigde vergunningen aan. Wat mag wel en wat niet? Hoe zijn de regels precies en hoe ga je daarmee om? Of je hebt een conflict met je huurbaas. Juridische ondersteuning komt dan goed van pas. Een rechtsbijstandverzekering kan daarin voorzien. 

Vergeet je personeel niet. Goedwerkgeverschapverzekering
De horeca is de branche waarin de meeste ongelukken gebeuren. Gelukkig zijn dat vaak kleine ongelukjes zonder grote gevolgen. Maar het kan anders lopen. Bij blijvende invaliditeit en overlijden keert een goedwerkgeverschapverzekering een bedrag uit aan de medewerker of aan de nabestaanden van de medewerker.

Tot slot: neem ook preventieve maatregelen
Welke horecaverzekering je ook kiest, je moet natuurlijk ook tijd en energie steken in preventieve maatregelen. Denk aan onderhoud van keukenapparatuur, blusmiddelen en andere installaties. Wil je weten waar de risico’s in horecagelegenheden liggen en meer informatie over alle mogelijke bedrijfsverzekeringen voor jouw onderneming? Bekijk dan de overzichtspagina van Centraal Beheer.

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Centraal beheer)

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.