Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemer, vergeet ook die andere verzekeringen niet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Je bent ondernemer in de horeca. Dan moet je ook je bedrijfsverzekeringen regelen. Maar wat verzeker je als je je café of restaurant wilt verzekeren? Soms ligt het voor de hand, maar er zijn ook verzekeringen waar je misschien nog niet aan dacht. 

Verzekeringen die je altijd moet regelen
Je horeca verzekeringspakket stel je zelf samen. Maar sommige verzekeringen mogen of zullen nooit ontbreken. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven voor als je spullen van je klant beschadigt bijvoorbeeld. Of een inboedelverzekering die bijvoorbeeld van pas komt bij diefstal. 

Laat je goed informeren over wat welke verzekering dekt
Je inboedelverzekering dekt veel, maar lang niet alles. Loopt de mooie vloer die je in je huurpand hebt laten leggen waterschade op? Dan dekt je inboedelverzekering niet alle schade. Ook niet als de stroom uitvalt en de voorraad in je koeling of vriezer bederft. We noemen een paar belangrijke verzekeringen die je in ieder geval in overweging kunt nemen.

Water- of brandschade? Bedrijfsschadeverzekering
Je café of restaurant loopt schade op door brand of water bijvoorbeeld. Je moet noodgedwongen een tijdje dicht tot alles weer hersteld is. Je kosten voor huur en personeel gaan gewoon door. Bovendien heb je tijdelijk geen klanten en dus geen inkomsten. Die geldzorgen verzeker je met een bedrijfsschadeverzekering.

Stroomuitval? Koelhuisschadeverzekering
Als de stroom uitvalt loopt alles wat bederfelijk is gevaar. De schade voor een restaurant met een grote koeling kan dan flink oplopen. Vaak is een beperkt bedrag verzekerd in een goederenverzekering. Is de schade groter? Dan verzeker je die met een koelhuisschadeverzekering.

Juridische hulp nodig? Rechtsbijstandverzekering
Een terras uitbreiden, een evenement organiseren: voor allerlei zaken moet je met de gemeente om de tafel en achter de benodigde vergunningen aan. Wat mag wel en wat niet? Hoe zijn de regels precies en hoe ga je daarmee om? Of je hebt een conflict met je huurbaas. Juridische ondersteuning komt dan goed van pas. Een rechtsbijstandverzekering kan daarin voorzien. 

Vergeet je personeel niet. Goedwerkgeverschapverzekering
De horeca is de branche waarin de meeste ongelukken gebeuren. Gelukkig zijn dat vaak kleine ongelukjes zonder grote gevolgen. Maar het kan anders lopen. Bij blijvende invaliditeit en overlijden keert een goedwerkgeverschapverzekering een bedrag uit aan de medewerker of aan de nabestaanden van de medewerker.

Tot slot: neem ook preventieve maatregelen
Welke horecaverzekering je ook kiest, je moet natuurlijk ook tijd en energie steken in preventieve maatregelen. Denk aan onderhoud van keukenapparatuur, blusmiddelen en andere installaties. Wil je weten waar de risico’s in horecagelegenheden liggen en meer informatie over alle mogelijke bedrijfsverzekeringen voor jouw onderneming? Bekijk dan de overzichtspagina van Centraal Beheer.

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Centraal beheer)

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.