Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw restaurantmagazine over gastronomie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - SpecialBite lanceert het eerste restaurantmagazine, zo meldt Horecaentree. Het is verkrijgbaar in de betere tijdschriftenhandel en bericht voornamelijk over gastronomie.

Het SpecialBite Magazine verschijnt vier keer per jaar. Hoofdredacteur Petra ter Doest: "Geen recepten, geen culinaire uitstapjes. Dat soort tijdschriften zijn er al genoeg. SpecialBite gaat alleen maar over gastronomie. Niks meer, niks minder."

"Het is een tijdschrift voor mensen die niets liever doen dan uit eten gaan en de nieuwste adressen verkennen, die niet alleen willen weten wat er in Nederland speelt, maar ook in het buitenland."

"Het zijn mensen die zich goed informeren, ze willen value for money. We zien die belangstelling voor selectie en goede informatie groeien."

Bijzondere adressen
Net als bij de SpecialBite Jaargids, draait SpecialBite Magazine om de bijzondere adressen van de spotters van SpecialBite. Elk magazine heeft een eigen - aan het seizoen gebonden - thema waarbij restaurantsuggesties worden gedaan. Daarnaast bevatten alle artikelen en rubrieken adressen en tips, in binnen- en buitenland. Ook wordt de lezer bijgepraat over nieuwe restaurants, concepten, interessante gastronomische initiatieven, chefs en de producten waarmee ze werken.

Eerste nummer
In het eerste nummer van SpecialBite Magazine kan de lezer vakantieherinneringen ophalen met een selectie van adressen van Griekse, Spaanse, Marokkaanse, Italiaanse, Frans en Turkse restaurants in Nederland. De chefs die in dit magazine aan het woord komen vertellen ook hun favoriete keukenhulpstukken, zoals de combisteamer van Serdar Gürses, het finse jagersmes van Moshik Roth en de paellapan van Juan Morata.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.