Nieuw restaurantmagazine over gastronomie
AMSTERDAM - SpecialBite lanceert het eerste restaurantmagazine, zo meldt Horecaentree. Het is verkrijgbaar in de betere tijdschriftenhandel en bericht voornamelijk over gastronomie.
Het SpecialBite Magazine verschijnt vier keer per jaar. Hoofdredacteur Petra ter Doest: "Geen recepten, geen culinaire uitstapjes. Dat soort tijdschriften zijn er al genoeg. SpecialBite gaat alleen maar over gastronomie. Niks meer, niks minder."
"Het is een tijdschrift voor mensen die niets liever doen dan uit eten gaan en de nieuwste adressen verkennen, die niet alleen willen weten wat er in Nederland speelt, maar ook in het buitenland."
"Het zijn mensen die zich goed informeren, ze willen value for money. We zien die belangstelling voor selectie en goede informatie groeien."
Bijzondere adressen
Net als bij de SpecialBite Jaargids, draait SpecialBite Magazine om de bijzondere adressen van de spotters van SpecialBite. Elk magazine heeft een eigen - aan het seizoen gebonden - thema waarbij restaurantsuggesties worden gedaan. Daarnaast bevatten alle artikelen en rubrieken adressen en tips, in binnen- en buitenland. Ook wordt de lezer bijgepraat over nieuwe restaurants, concepten, interessante gastronomische initiatieven, chefs en de producten waarmee ze werken.
Eerste nummer
In het eerste nummer van SpecialBite Magazine kan de lezer vakantieherinneringen ophalen met een selectie van adressen van Griekse, Spaanse, Marokkaanse, Italiaanse, Frans en Turkse restaurants in Nederland. De chefs die in dit magazine aan het woord komen vertellen ook hun favoriete keukenhulpstukken, zoals de combisteamer van Serdar Gürses, het finse jagersmes van Moshik Roth en de paellapan van Juan Morata.