24 januari 2012 om 16:01
< 1 min lezen

Nieuwe chef-kok voor Kasteel de Wittenburg in Wassenaar

WASSENAAR – Vanaf januari 2012 is Jan-Willem Rietveld de nieuwe chef-kok van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. In zijn nieuwe functie is Rietveld tevens de ‘culinair ambassadeur’ van Kasteel de Wittenburg.

Een Franse klassieke kookstijl, puur vakmanschap en eerlijke ingrediënten typeren de nieuwe chef-kok van Kasteel de Wittenburg, die hier de laatste elf jaar als sous-chef werkzaam was. Eén van de grondwetten van Rietveld is dat niets onmogelijk is, en dat de culinaire wensen van de gast bepalend zijn.

Culinair visitekaartje
Als chef-kok is dan ook geen dag hetzelfde in de keukens van Kasteel de Wittenburg. Van high-tea en receptie tot een sitting-dinner voor 250 personen; “Bij ons is vrijwel niets onmogelijk, en dat maakt dat het voor ons ook een uitdaging blijft om aan iedere gast weer een nieuw culinair visitekaartje af te geven,” licht Jan-Willem toe. Een bruidstaart maken blijft favoriet bij de chef-kok. “Dat is het ultieme maatwerk, en vraagt om precisie, maatwerk en betrokkenheid.”

Top Chef 2011
Kasteel de Wittenburg is steeds populairder als locatie voor niet alleen bedrijfsevenementen maar tevens voor concerten, bruiloften en als TV-locatie. Vers in het geheugen van Jan-Willem liggen de opnames van Top Chef 2011, waarbij Robert Kranenborg en Julius Jaspers regelmatig in de keukens aan het werk waren. “Het mooiste compliment voor ons team kregen we van Jaspers, die vertelde zich na tien minuten al thuis te voelen bij ons.”

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland