Nationale Kookstudio Week in teken van groente en fruit
AMSTERDAM – De week van zaterdag 24 tot en met zondag 2 oktober staat in het teken van de Nationale Kookstudio Week. Het thema is groenten en fruit, zo meldt Horecaentree.
Voor de gelegenheid geven talloze kookstudio’s een kijkje in de keuken. Mensen kunnen zich inschrijven voor workshops waarbij het accent ligt op verschillende bereidingswijzen en het combineren en variëren van en met groenten en fruit.
Goed doel
De Nationale Kookstudio Week 2011 steunt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL). Dit fonds is de enige stichting in Nederland dat zich uitsluitend richt op de preventie van kanker door gezonde voeding en leefstijl op basis van wetenschappelijk onderzoek.
Voor iedere gast die tijdens de kookstudioweek kom eten maken de deelnemende kookstudio’s een euro over aan het fonds. Eind oktober wordt het totaalbedrag bekendgemaakt.
Opening
De officiële opening van de week is op maandag 26 september bij restaurant De Culinaire Werkplaats in Amsterdam. SVH Meesterkok Angélique Schmeinck zal dan aanwezig zijn om een culinaire inspiratiesessie te geven.
Verder wordt een presentatie gehouden over het verband tussen een gezonde leefstijl en kanker én worden zogeheten groentencoutures geserveerd.
© Nationale Horecagids