14 juli 2011 om 13:16
< 1 min lezen

Mosselseizoen van start

Vandaag gaat het Zeeuwse mosselseizoen met een week vertraging van start. Het warme en droge voorjaar heeft zijn weerslag gehad op de groei van de mossel.

Het onderstreept dat de mossel een natuurproduct is en dat de natuur zich niet laat dwingen. Mosselkwekers beginnen nu gefaseerd mosselen naar de veiling in Yerseke te brengen zodat het geduld van mosselliefhebbers in België en Nederland niet langer op de proef wordt gesteld. De mosselen die Foto: Wikipedia, David Monniaux     nu op de veiling komen hebben overigens een voortreffelijke smaak. De verwachting is dat de groeiachterstand van de mosselen op de percelen in de Waddenzee en in de Oosterschelde de komende periode kan worden ingehaald zodat de markt optimaal bediend kan worden.
 
Met de populariteit van de Zeeuwse mossel gaat het goed. Het afgelopen seizoen is uitstekend verlopen en ook voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen. De komende weken gaan er miljoenen kilo’s mosselen naar onze zuiderburen. De mossel is immers verankerd in de Belgische eetcultuur. In Nederland gaat de afzet gestaag omhoog. In beide landen gaat de mosselsector via een omvangrijke promotiecampagne trachten nog meer consumenten aan zich te binden.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland