14 september 2011 om 13:01
< 1 min lezen

Internationale topchefs ondertekenen manifest

AMSTERDAM – De beste koks van de wereld hebben een culinair manifest opgesteld. Met het manifest willen ze richtlijnen kenbaar maken over hun poging om de culinaire wereld te verbeteren, zo meldt MissetHoreca.

Het manifest werd afgelopen weekend door negen topkoks in Lima ondertekend. Bekende koks waren onder meer René Redzepi, Ferran Adria en Michel Bras.

In het manifest wordt onder andere gesteld dat koken meer is dan een antwoord op de menselijke basisbehoefte om zich te voeden. ‘We dromen van een toekomst waarin een chef zich sociaal engageert en verantwoordelijk is voor zijn of haar bijdrage aan een rechtvaardige en duurzame maatschapij’, aldus het manifest, genoteerd door Nieuwsblad.be.

Verder worden chefs in het manifest aangespoord om minder geheimzinnig te doen over hun recepten. Ze stellen dat topchefs de verantwoordelijkheid hebben om te delen wat zij zelf geleerd hebben.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland