13 januari 2012 om 16:29
< 1 min lezen

Groente vers van het dak

DEN HAAG – Op het dak van een gebouw in New York wordt sinds vorig jaar biologische landbouw bedreven.

Het bedrijf Brooklyn Grange, verantwoordelijk voor het project, doet dit om de bewoners van de stad in contact te brengen met vers, lokaal en zelf geproduceerd voedsel, zo meldt de Architect.

De opbouw van de tuin bestaat uit een beschermlaag, drainage-bufferlaag, filterlaag en een speciaal substraat wat geschikt is voor het verbouwen van groente en fruit.

Driekwart van het jaar kan er groente en fruit worden geoogst. De geoogste producten bevatten geen schadelijke stoffen, ondanks dat deze midden in de stad worden verbouwd.

De oogst wordt geleverd aan restaurants en hotels in de omgeving, maar ook lokale bewoners kunnen genieten van de producten. Het project is niet uniek. Steeds vaker worden op daken van supermarkten moestuinen verbouwd en gemeenschappelijke boomgaarden in parken aangelegd om bewoners in steden in contact te brengen met biologisch voedsel.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland