Eerste digitale sommelier voor restaurant
NIJMEGEN – Mark Ruiken, eigenaar van restaurant Appels & Peren in Nijmegen, gebruikt als eerste in Nederland een digitale sommelier. Dat meldt Nijmegen Leeft.
Ruiken is erg enthousiast over de vele mogelijkheden die WineStein biedt. WineStein geeft een goed wijnadvies bij gerechten en andersom, maar geeft ook inzicht in het wijnaanbod.
Het restaurant wisselt iedere maand van menukaart, waardoor het voor de medewerkers moeilijk was om bij ieder gerecht het juiste wijnadvies te geven.
“Met mijn eigen WineStein voor Appels & Peren behoort dat tot het verleden. Zelfs na het invullen van de gerechten van de maandkaart, kan ik dagelijks wijzigingen aanbrengen en wordt het wijnadvies direct aangepast in het systeem”, zo vertelt Ruiken.
“Niet iedereen heeft de deskundigheid van een sommelier maar met de WineStein restaurant module kunnen mijn medewerkers direct aan tafel goed wijnadvies geven. Zo kunnen wij samen met onze gasten de beste wijn bij het gerecht van hun keuze uitzoeken. Ik krijg veel leuke en positieve reacties van gasten maar ook van mijn medewerkers”.
© Nationale Horecagids