2 augustus 2011 om 12:22
< 1 min lezen

Documentaire over topkok El Bulli in filmhuizen

Voor de fans van topkok Ferran Adrià van het wereldberoemde Spaanse restaurant El Bulli was zijn afscheid van dat restaurant afgelopen weekend wellicht een treurige gebeurtenis, maar de gelauwerde kok valt vanaf september te zien in een documentaire, zo meldt Nu.nl.

De documentaire ‘El Bulli – Cooking in progress’ zal in die maand te zien zijn in een aantal filmhuizen. Filmmaker Gereon Wetzel volgde Adrià en zijn team zes maanden lang op de voet met zijn camera.

De documentaire laat zien hoe Adrià en zijn medewerkers op zoek gaan naar nieuwe gerechten en ingrediënten. Het restaurant van Adrià was slechts zes maanden per jaar geopend; de andere zes maanden verrichtte hij onderzoek. De film van Wetzel focust zich op het laatste.

El Bulli mag dan gesloten zijn, in 2014 heropend het restaurant zijn deuren als culinair onderzoeks- en opleidingscentrum. Het restaurant werd in 2009 voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld.

© Nationale Horecagids 

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland