14 oktober 2011 om 14:08
< 1 min lezen

Culinaire Academie in Zeeland

MIDDELBURG – Voor de grootte van de provincie en het aantal inwoners heeft Zeeland opvallend veel sterren restaurants. Ook staan er meerdere Zeeuwse koks in de Top 100 Chef koks van de wereld.

Daarnaast kent de provincie een groot aantal verschillende streekproducten. Hierdoor is er een grote behoefte aan goed opgeleide Horeca medewerkers die ook bekend zijn met de Zeeuwse streekproducten. Gelijktijdig heeft de Zeeuwse regio door de vergrijzing te kampen met een terugloop in potentiële leerlingen.

Dit alles vormde de aanleiding voor vier Zeeuwse consumptieve VMBO opleidingen en twee Zeeuwse MBO Hotel- en Bakkerijscholen om de handen ineen te slaan en een soort vakcollege voor eten en drinken op te richten: de Culinaire Academie Zeeland. Regelmatig vinden er activiteiten plaats, zoals workshops of meeloopdagen, waarbij zowel VMBO leerlingen als MBO studenten in opleiding betrokken zijn.

De leerlingen kunnen in vijf jaar tijd een vmbo-diploma en mbo-diploma halen op niveau 2.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland