27 maart 2012 om 10:41
< 1 min lezen

Consumptie vis licht gedaald

AMSTERDAM (ANP) – De consumptie van vis is vorig jaar licht gedaald. De Nederlanders aten in 2011 gemiddeld 3,54 kilo vis, terwijl dat in 2010 nog 3,61 kilo was. Toch stegen de bestedingen aan vis met 3 procent als gevolg van hogere prijzen. Dat blijkt uit cijfers die het Nederlands Visbureau dinsdag presenteert.

In totaal aten de Nederlanders vorig jaar 77 miljoen kilo vis, waarvan 58 miljoen kilo thuis en 19 miljoen kilo buitenshuis. Pangasius kwam thuis het meest op het bord terecht, terwijl kibbeling de populairste snack buitenshuis was.

Volgens marktonderzoeksbureau GfK koos de consument voor goedkopere vis, zoals bijvoorbeeld diepvriesvis in plaats van verse vis. In 2011 werd 530 miljoen euro uitgegeven aan vis, schaal- en schelpdieren voor thuisconsumptie.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    De Librije brengt eerbetoon aan Jonnie Boer met nieuw kookboek

    19 november 2025 om 10:24
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland