19 september 2011 om 11:58
< 1 min lezen

Bord niet leeg bestraft met boete

AMSTERDAM – Een restaurant in Saudie Arabië hanteert een revolutionaire tactiek om te voorkomen dat klanten meer eten bestellen dan ze op kunnen, zo meldt Nu.nl. Bord niet leeg betekent hier niet dat je dan geen toetje krijgt, maar een boete.

“Er zijn veel mensen die hier komen eten en grote porties bestellen om indruk te maken op de vriendenkring waarmee ze zich hebben omringd”, legt restauranteigenaar Fahad Al Anezi uit in de Britse krant Metro.

Het eten dat overblijft zorgt voor extra afval en daar wil de restauranteigenaar in de stad Damman van af. Hoe meer eten er overblijft, hoe hoger de boete.

Wat er met het extra geld gedaan wordt, is niet bekend. Wel verwacht Anezi dat er positief op het initiatief wordt gereageerd.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland