25 november 2011 om 12:21
< 1 min lezen

Betaalbaar alternatief voor Champagne

GRONINGEN – Nederlanders drinken het hele jaar door steeds vaker mousserende wijn. Toch blijft december onze meest bruisende maand. Steeds vaker kiezen we voor een ander type bubbel dan Champagne, zoals een Crémant d’Alsace.

Door het klimaat, de bodemsoort en sommige overeenkomstige druivenrassen kunnen ze in de Alsace prachtige Crémants maken die een grote gelijkenis vertonen met een Champagne.

Bij het maken van Crémants wordt de ‘’méthode champenoise” (het twee keer laten vergisten van stille wijn) toegepast. De bubbel mag alleen geen Champagne heten, omdat de druiven niet in de Champagne groeien, maar in de Alsace.

Een Crémant is lekker om zo te drinken, maar door zijn frisheid en zachte fruittonen is de wijn een ideale gastronomische begeleider. Van koude of warme voorgerechten tot vis, schaal- en schelpdieren. En van wit vlees en wild tot nagerechten en zelfs sommige kaassoorten (Brie en Camembert).

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland