Amerikaan opent restaurant zonder muren in Nederland
DE BILT – Op dinsdag 13 september staat een bijzonder culinair evenement op het programma voor Nederlandse fijnproevers. Die avond strijkt Amerikaanse topchef en kunstenaar Jim Denevan neer in De Bilt, zo meldt de website Laatste Nieuws.
Denevan serveert, samen met chefkok André Rigault (Restaurant Groenland, Driebergen), eenmalig een eigenzinnig en ecologisch diner op landgoed Vollenhoven. Het diner is onderdeel van de eerste Europese tour van het in Amerika populaire ‘Outstanding in the Field’, waarbij de gasten op een bijzondere manier in aanraking komen met de origine van ingrediënten.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de editie in De Bilt en kaarten zijn te bestellen via outstandinginthefield.com.
Van bergtop tot stadstuin
Jim Denevan, oprichter van ‘Outstanding in the Field’, zet met zijn verplaatsbare diners letterlijk een restaurant zonder muren neer. Het initiatief speelt in op de hedendaagse culinaire trend van de tijdelijke supperclubs en underground (pop-up) restaurants.
Het rondreizende restaurant van Denevan zorgt al sinds 1999 voor culinaire hoogstandjes op unieke locaties zoals het boerenland, bergtoppen, wijngaarden of stadstuinen. Maar waar het diner ook plaatsvindt, de missie blijft hetzelfde: fijnproevers herenigen met de herkomst van het eten door het introduceren van lokale boeren, omgevingen en chef-koks.
De wijnen worden 13 september verzorgd door sommelier Martijn Verkerk (‘Beste Sommelier van Nederland’, Samaragd Wijnen).
Europese tour
“Met deze diners op het land bieden we de gasten een nieuwe culturele ervaring en de gelegenheid om te genieten van elkaars samenzijn,” aldus Jim Denevan. De gasten worden meegenomen door de elegantie van de locatie en de puurheid van het eten. Daardoor staan zij meer open voor oprechte ontmoetingen.
Het afgelopen jaar heeft ‘Outstanding in the Field’ al meer dan 10.000 eters voorzien van dit culinaire avontuur.