Academie voor Gastronomie biedt bier-spijscursus aan
HOOG SOEREN – Op woensdag 2 november starten de Academie voor Gastronomie en het Bierburo een opleiding over bier-spijscombinaties, zo meldt Proostmagazine.
Hiermee spelen de organisaties in op de hernieuwde belangstelling voor bier aan tafel. “In sommige gevallen is speciaalbier een aantrekkelijk alternatief”, zo beweert Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie. “Dat komt door het afwijkende smaakprofiel, maar ook door het lagere alcoholgehalte.”
Donkere mouten
“Er komen steeds meer speciaalbieren op de markt”, vult Henri Reuchlin van het Bierburo aan. “Door het gebruik van donkere mouten of kruiden in het bier zijn bijzondere gastronomische combinaties mogelijk.”
De cursus
Tijdens de cursus komt de grote verscheidenheid van biertypen aan bod, met speciale aandacht voor de gastronomische mogelijkheden. De cursus duurt twee dagen en wordt gegeven in Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren, onder de rook van Apeldoorn.
De nieuwe opleiding werd dinsdag 13 september bekendgemaakt bij de diploma-uitreiking van de Academie voor de Gastronomie.
© Nationale Horecagids