Francois Geurds wordt Brand Ambassador van Gaggenau
ROTTERDAM – Sterkok François Geurds oogst overal enthousiasme, zowel bij gasten als critici. Zijn passie voor koken, zijn compromisloze perfectionisme en zijn voorliefde voor authenticiteit passen perfect bij het exclusieve merk Gaggenau voor keukenapparatuur.
Vanaf vandaag vergezelt het toonaangevende traditiemerk van professioneel geïnspireerde hoogwaardige keukenapparatuur François Geurds in een exclusieve samenwerking op zijn verdere weg naar de top van de haute cuisine.
De jonge Nederlandse sterkok François Geurds is een van de meest veelbelovende talenten van zijn generatie en heeft sinds 2009 in Rotterdam zijn eigen restaurant Ivy. Dit restaurant staat voor bijzondere receptcomposities met invloeden uit de wetenschappelijke keuken (‘scientific cooking’) en regionale, biologisch geteelde ingrediënten.
Nog in hetzelfde jaar kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster. Sindsdien wint hij aan de lopende band belangrijke culinaire prijzen. Ook staat het restaurant inmiddels internationaal in de belangstelling. Een tweede Michelinster lijkt slechts een kwestie van tijd, drie sterren is het uiteindelijke doel.
Creatieve pionier van de kookcultuur
Zijn moeder Ivy, afkomstig van Aruba, bracht hem al op jonge leeftijd het enthousiasme voor koken en genieten bij; met acht jaar had François Geurds zijn beroepskeuze al gemaakt.
Geurds ging in opleiding bij verschillende sterkoks in Italië, Engeland en de Verenigde Staten. Onder andere bij Thomas Keller in New York maakte hij kennis met uiteenlopende keukentechnieken en kookfilosofieën. Zijn samenwerking met Heston Blumenthal van het gerenommeerde restaurant The Fat Duck, een van de beste koks ter wereld, heeft veel invloed op hem gehad.
Ook voor François Geurds gaat het bij koken behalve om passie en liefde vooral om chemie. Voor hem is koken een wetenschappelijk proces waarbij het draait om het “veranderen van celstructuren”.
© Nationale Horecagids