Waarom blijven Nederlanders massaal naar de horeca gaan ondanks inflatie?
9 september 2022 om 12:39
< 1 min lezen

Waarom blijven Nederlanders massaal naar de horeca gaan ondanks inflatie?

Hoewel ook in de horecabranche de prijzen steeds meer beginnen te stijgen, gaan Nederlanders toch nog altijd massaal naar restaurants en cafés. Dit meldt Misset Horeca.

Een portie bitterballen kost inmiddels 7,50 euro; voor een glas wijn moet je nu 5 euro neerleggen en om een broodje tonijnsalade te kunnen eten, ben je al snel 9 euro kwijt. Nederlanders die een terrasje meepakken, zullen geconfronteerd worden met zulke prijzen. Een goedgevulde portemonnee is dus belangrijk.

Toch weerhoudt het Nederlanders er niet van om hun favoriete restaurant of café te blijven bezoeken. Sinds maart blijven de terrassen telkens volstromen. Ook in de lange nazomer.

Uitgaven horeca gelijk gebleven

Het ING bevestigt dit beeld met een nieuwe analyse van de pintransacties. Ten opzichte van het tweede kwartaal zijn de uitgaven in de horeca branche bijna gelijk gebleven. Dit terwijl de uitgaven aan bioscopen en filmhuizen, poppodia, musea, woonwinkels en elektronica wel daalden.

Verrassend

Marten van Garderen, econoom bij ING, vindt het best verrassend dat de horeca toch nog zo populair blijft. Vooral doordat consumenten wel op andere niet-essentiële uitgaven beginnen te sparen volgens het Algemeen Dagblad.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Cafe

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Cafe

    Horeca Overijssel treedt hard op tegen overlastgevers

    10 oktober 2025 om 11:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland