Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hygienecode

 De Hygiëne code horeca


De Hygiënecode voor de horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. Het bedrijfschap Horeca en Catering heeft de HACCP-beginselen uitgewerkt in deze hygiënecode. U voldoet aan de wetgeving als u werkt volgens de onderdelen die voor u van toepassing zijn.

Deze hygiënecode richt zich op horecabedrijven zoals:

  • hotel
  • pension
  • restaurant
  • café
  • cafetaria
  • lunchroom
  • cateringbedrijf

Deze bedrijven hebben gemeen dat ze bedrijfsmatig dranken, spijzen of maaltijden aanbieden om ter plekke te eten of te drinken of te bezorgen aan derden. Ook niet-horecabedrijven, zoals bakkers en slagers met vergelijkbare processen mogen gebruik maken van deze Hygiënecode.

Gebruik maken van beter passende hygiënecode
De Hygiënecode beschrijft de processen kenmerkend voor de horecabranche. Bij bedrijfsactiviteiten die niet in deze Hygiënecode staan, moet u zelf een aanvulling maken op de code door het toepassen van de HACCP-principes. Als u een andere goedgekeurde hygiënecode beter bij uw bedrijf vindt passen, dan mag u daarvan gebruik maken zolang de de activiteiten binnen het gebied van die code vallen.
 
Informatie op maat
De Hygiënecode is zowel in print als digitaal beschikbaar en bestaat uit losse onderdelen, ofwel ‘modules'. Bij het samenstellen van uw Hygiënecode via de website van het Bedrijfschap, krijgt u na het beantwoorden van de vragen alleen de modules met instructies die voor uw bedrijf van toepassing zijn. Informatie op maat dus voor uw bedrijfsvoering. Als er later zaken veranderen in uw bedrijf, doorloop de vragen opnieuw om te controleren of u nog extra documenten nodig heeft.

Zelf samenstellen en downloaden

Hygiënisch werken in de horeca is noodzakelijk en vanzelfsprekend. Voor uzelf, maar vooral ook voor uw gasten. Om het werken met voedsel in uw onderneming zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u een gratis uw eigen hygiënecode samenstellen en downloaden.

U kunt ook een gedrukt exemplaar van de Hygiënecode bestellen (volledige versie). Klik hier om te bestellen.
Horecaondernemingen betalen € 24,- en niet-horecabedrijven € 32,- (bedragen excl. € 4,- verzendkosten). Er is ook een Chinese versie van de code beschikbaar. U kunt die hier bestellen. Deze code kost € 24,- voor horecaondernemers (excl. € 4,- verzendkosten). De digitale versie van de Chinese code kunt u hier downloaden.