Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gault Millau

 Gaultmillau


GaultMillau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. De toonaangevende gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en hotels en geldt als een grote concurrent van de Michelingids.

GaultMillau Benelux is doorgegroeid van 5.000 exemplaren in 2004 tot meer dan 40.000 exemplaren in 2007 en heeft zich ontwikkeld tot Belgisch marktleider.

Jaarlijks wordt ter gelegenheid van Horeca Expo in Gent de GaultMillau Belux gids voorgesteld aan de culinaire wereld en aan de gespecialiseerde pers.

In Nederland wordt de GaultMillau gids door Proefschrift als Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland uitgegeven. In Nederland moet GaultMillau de Michelingids en de restaurantgids Lekker nog voor zich laten.

Ook reikt Gault Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar' en 'Restaurant van het Jaar'.

GaultMillau Awards 2012:

  • Chef van het Jaar: Margo Reuten, Da Vinci in Maasbracht
  • Belofte van het Jaar: Luc Kusters, Bolenius in Amsterdam
  • Grand Prestige Award 2012: Sergio Herman, Oud Sluis in Sluis
  • Prijs | Plezier 2012: Silvester's in Sittard
  • Duurzaam Restaurant van het Jaar: Restaurant en kwekerij De Kas in Amsterdam
  • Wijn | Spijsspecialist van het Jaar: Matthijs Vranken, Beluga in Maastricht
  • Sommelier van het Jaar: Johan Kragtwijk, Grand Restaurant Karel V in Utrecht
  • Talentvol Sommelier van het Jaar: Peter Paul Kleiss,Boreas in Heeze
  • Wijnkaart van het Jaar: Het Savarijn in Nijmegen
  • Gastheer van het Jaar: Danny Gonzalez, Het Restaurant (Wereldmuseum) in Rotterdam
  • Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Laura de Weerdt, 't Brouwerskolkje in Overveen
  • Hotel van het Jaar: Hotel & Spa Savarin-Hampshire Classic in Rijswijk
  • Terras van het Jaar: Woods in Leiden