Nationale Horecagids

NHG Bilderberg Hotels

 Bilderberg Hotels logo

Bilderberg is een Nederlandse hotelonderneming met een meer dan 100 jaar oude geschiedenis. Bilderberg beschikt over 19 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 221 vergaderruimten en 1.870 hotelkamers. Bij Bilderberg werken ruim 1.300 mensen.

Bilderberg is actief op zowel de leisure- als de zakelijke markt. Van de 19 hotels zijn er acht vergaderhotels op unieke locaties, vijf zijn luxe meeting hotels, vier stadshotels en twee niche stadshotels. Bekende hotels van de groep zijn onder andere Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Grand Hotel Wientjes in Zwolle, Hotel De Bilderberg in Oosterbeek en het Parkhotel in Rotterdam.

Daarnaast maakt een aantal toonaangevende restaurants, waaronder De Kersentuin in Amsterdam en de Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel uit van de portfolio. Hotel Crowne Plaza Maastricht is eigendom van de groep en wordt door haar gemanaged.

Uniek
De luxe en bijzondere Bilderberg hotels bevinden zich op de mooiste locaties van Nederland. Bilderberg heeft als doel om het nummer 1 hotelmerk in Nederland in het leisure en vergadersegment te zijn en heeft een unieke zakelijke propositie die zich onderscheidt van de directe concurrenten.

Dit onderscheid kenmerkt zich door elegantie, competentie en de traditionele maar toch innovatieve Nederlandse aard van het bedrijf. Om dit doel te bereiken gebruikt de groep allerlei tools voor excellent hotel management zoals performance management, sales & marketing, HRM en property management.

Persoonlijk
Persoonlijke benadering en service staan bij Bilderberg centraal. De kerngedachte hierbij is 'een genietende gast is de kroon op mijn werk'. Bilderberg heeft 10 Bilderberg Kroonwaarden opgesteld, die de leidraad vormen voor alle medewerkers in de benadering naar onze gasten. Medewerkers zijn flexibel richting de gast, luisteren actief, tonen initiatief en doen met veel plezier en enthousiasme hun werk.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Bilderberg streeft ernaar om voorop te lopen op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. Zij doet meer aan het milieu dan de wet- en regelgeving verlangt.

Het label Green Key heeft alle Bilderberg hotels gekeurd en gecertificeerd met het hoogst haalbare niveau goud. Green Key is wereldwijd hét duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties. Lees meer over de duurzame bedrijfsvoering van Bilderberg.

NHG Hotel Informatie

NHG Nieuwsoverzicht Hotel