Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Door Nationale Horecagids / Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
restaurant
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.

De wedstrijd draait niet alleen om erkenning, maar ook om het stimuleren van kwaliteit in de horecaopleiding. Volgens Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie, is de rol van leerbedrijven essentieel in een tijd waarin de horecabranche kampt met personeelstekorten. “De genomineerden zetten zich in voor de toekomst van de horeca door nieuwe professionals op te leiden. Dat is van onschatbare waarde,” aldus Eshuis.

De genomineerde leerbedrijven

In alfabetische volgorde bestaat de top 10 uit:

  • Grand Hotel Huis ter Duin (Noordwijk)
  • Hotel Des Indes (Den Haag)
  • Hotel Haarhuis (Arnhem)
  • NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst (Noordwijkerhout)
  • Restaurant Vroeg (Bunnik)
  • Ron Gastrobar Groep (Amsterdam)
  • Strandpark De Zeeuwse Kust (Noordwelle)
  • The College Hotel (Amsterdam)
  • The Lemon Tree (Deventer)
  • Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar (Wassenaar)

Oude bekenden en nieuwe kansen

In deze lijst zien we bekende namen, zoals Restaurant Vroeg, dat in 2015 al eens won, en Ron Gastrobar Groep, dat in 2022 ook tot de top 10 behoorde. Ook Strandpark De Zeeuwse Kust keert terug na een sterke notering vorig jaar.

Beoordelingsproces

In november zullen commissieleden de top 10-bedrijven bezoeken om te beoordelen hoe het opleidingsplan in de praktijk werkt. Hierbij ligt de focus op de samenwerking tussen leermeesters en leerlingen, en op het creëren van een veilige en stimulerende leeromgeving. Deze bezoeken worden grondig geëvalueerd door een brede commissie, die uiteindelijk bepaalt welke drie bedrijven doorstromen naar de finale.

Beste leermeester

Naast de titel Beste Leerbedrijf wordt ook de prijs voor Beste Leermeester Horeca uitgereikt. Deze leermeesters, geselecteerd uit de top 10-bedrijven, worden beoordeeld op hun didactische vaardigheden en hun rol als mentor.

Finale op de Horecava

De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op de Horecava 2025, die plaatsvindt op 16 januari. Tijdens deze toonaangevende horecabeurs worden zowel het Beste Leerbedrijf als de Beste Leermeester van het jaar in het zonnetje gezet.

Met de bekendmaking van deze top 10 zet SVH wederom een belangrijke stap in het bevorderen van vakmanschap binnen de horeca. De strijd om de titel belooft spannend te worden, met sterke kandidaten die allemaal laten zien dat zij een verschil maken in de opleiding van de nieuwe generatie horecaprofessionals.

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."