Normal_5071

HOENDERLOO (ANP) - Bij al wat ervaren internationals als Wilfred Bouma, Hedwiges Maduro en Kevin Strootman blijft het autoraampje maandag bij aankomst in Hoenderloo dicht. De jonge garde van Oranje laat wel braaf het raam zakken voor de poort van het Golden Tulip-hotel.

Het levert rond het middaguur soms kolderieke en gevaarlijke situaties op, met cameraploegen die over elkaar buitelen om de eerste quotes van de neo-internationals op te pikken, en een fikse wachtrij van dure bolides voor de poort.

,,Heel verrassend dat ik me hier mag melden'', vertelt de pas net 18-jarige Jetro Willems vanaf de achterbank op bedeesde toon. ,,Ik had eigenlijk gedacht dat ik met Oranje onder 19 een toernooi zou spelen. Nu wil ik hier mijn kans pakken.''

Een auto achter hem zegt Stefan de Vrij met wat meer bravoure vooral te willen genieten van de tweedaagse trainingsstage. ,,Ik ben bovenal heel trots dat ik hier mag zijn'', aldus de Feyenoorder.Voor De Vrij is het net als onder anderen Willems en Adam Maher de eerste keer dat hij zich mag melden bij het Nederlands elftal.

Maher, de 18-jarige groeibriljant van AZ, vertoont bij aankomst echter geen spoor van plankenkoorts. ,,Of ik gespannen ben? Dat valt wel mee. Ik geloof altijd in mezelf en wil het hier laten zien'', aldus de geboren Marokkaan. ,,Ik heb er altijd naar gestreefd om met zulke spelers te kunnen trainen.''Maher heeft naar Hoenderloo een lift gekregen van ploeggenoot Nick Viergever, ook al een debutant.

,,Ik ben wel al 18 jaar, maar heb nog geen rijbewijs'', verklaart de middenvelder van AZ. ,,Ik was begonnen met mijn rijlessen, maar omdat het zo druk was met AZ heb ik dat even stopgezet. Dat komt later nog wel.''Voor spelers als Luuk de Jong en Luciano Narsingh zijn de 'spotlights' die altijd op Oranje staan niet zo onwennig meer.

De Jong (FC Twente) zit al een tijdje vast bij de groep en gaat uit van een plek in de EK-selectie. ,,Daar hoop ik wel op ja'', aldus de spits. Datzelfde geldt voor Narsingh, al is voor de buitenspeler van sc Heerenveen pas de tweede keer bij Oranje. ,,Eerlijk gezegd zou ik het heel jammer vinden als ik niet naar het EK ga.''

Dan wordt ook Narsingh door een beveiliger gesommeerd zijn raampje te sluiten en door te rijden. Achter hem is namelijk een lange rij collega-internationals ontstaan, die zich tijdens de tweedaagse trainingsstage allemaal willen bewijzen voor bondscoach Bert van Marwijk.