Normal_4857

LELYSTAD - Van ROC Flevoland organiseert Marktdag in Doemere Studentenvan het leerbedrijf Tip Top Hostess van de afdeling Toerisme bij ROC Flevoland organiseerden zaterdag 17 maart in samenwerking met Doemere een Marktdag. Op deze Marktdag kwamen ongeveer 15 studentenbedrijven (College Companies) van ROC Flevoland, Echnaton en het Groenhorst College hun producten en/of diensten promoten.

Nina Boot, studente van het leerbedrijf Tip Top Hostess, vertelt: “We hebben heel veel leuke reacties gehad en het was een leerzame dag. Het is leuk om tijdens je afstudeeropdracht ook een dienst te kunnen leveren aan medestudenten”. Gedurende het evenement waren er een aantal leuke activiteiten voor kinderen, zo liep er onder anderen een clown rond die ballonfiguren maakte en was er de mogelijkheid om jongere kinderen te laten schminken.

“Onze voornaamste taak lag in de voorbereiding, tijdens de Marktdag hebben we veel geflyerd en mensen aangespoord om eens een kijkje te nemen in Doemere”, vertelt Tip Top Hostess Charydah Abbad. “Om de Marktdag voor jong en oud leuk te maken hadden we studenten van Kunst & Cultuur en Zorg & Welzijn gevraagd om ter plekke het één en ander voor kinderen te organiseren”. 

Alle ROC Flevoland studenten krijgen op school les in ondernemingsvaardigheden Ook kunnen studenten leren hun eigen bedrijf – de zogenaamde College Companies - op te zetten. Het is de bedoeling dat deze College Companies een product of dienst in de markt zetten.

Wanneerblijkt dat er voldoende vraag is naar het product of dienst schrijven de studenten een ondernemingsplan. Bij dit alles worden zij begeleid door docenten van ROC Flevoland en coaches uit het bedrijfsleven. De Marktdag is bedoeld om de studenten ervaring op te laten doen. Tijdens de Marktdag komen de jonge ‘ondernemers’ in contact met echte klanten enkrijgen ze de kans om hun producten te promoten en eventueel te verkopen.

© Nationale Horecagids