Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tien miljoen voor Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
Tien miljoen voor Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog / Foto: "Schiermonnikoog Hotel Graaf Bernstorff en walviskaak" door ankeric @ Mapillary.com
Stap op de boot met 9.995.000 euro en je bent een hotel op Schiermonnikoog rijker. Eigenaar Remko de Bruijne van Hotel Graaf Bernstorff zet de onderneming na tien jaar te koop. De ondernemer vindt dat het na een decennium tijd is voor iets nieuws, meldt Dagblad van het Noorden.

Eigenlijk was het negen jaar geleden toen De Bruijne het hotel al te koop wou zetten. Inmiddels wordt al een jaar geprobeerd een nieuwe koper te vinden. Het hotel staat wel pas sinds 5 juni op de huizensite Funda. De Bruijne geeft aan dat zij eerst via eigen kanalen een koper wouden vinden. Daar zijn volgens hem ook partijen op afgekomen, waaronder ook Fletcher Hotels. Toch vindt Remko dat deze formule niet bij het hotel past.

Het is tijd

Graaf Bernstorff is een horecacomplex dat je moeilijk zult missen. Naast het hotel zitten er in het gebouw ook appartementen, suites, woningen en staat er voor het pand een groot terras met 260 zitplaatsen.

De Bruijne nam het hotel over uit een faillissement. Daarna ging hij zelf aan de slag met het uitbreiden en vernieuwen van het hotel. Er werden onder andere de suites toegevoegd, naast het nieuwe VVV-kantoor aan de Rheeweg.

Wat is dan de reden dat de ondernemer stopt met het uitbaten van het hotel? Voorheen heeft De Bruijne in de aannemerij gewerkt. Wil hij daar terug naartoe?

Er staan huizen op het eiland die zijn gebouwd en verbouwd door De Bruijne. Echter heeft de ondernemer de hotelschool gedaan en geeft aan dat de horeca echt in zijn bloed zit: “Horeca is voor mij ‘normaler’ dan bouwen. Ik ben nu 55, heb nog een aantal mooie jaren te gaan en de ondernemer in mij zegt met dat ik toe ben aan iets nieuws.” Ook geeft hij aan dat hij veel dacht over de tijd na het hotel. “Dan weet je dat het tijd is”, aldus De Bruijne.

Hotel Graaf Bernstorff

In 1998 werd het hotel op Schiermonnikoog geopend door een particuliere eigenaar, waar het hotel ook naar is vernoemd. Sinds 2013 is Remko de eigenaar van het pand, dat failliet was gegaan onder het bewind van de vorige uitbater. In het hotel tel je negen standaard en acht luxe kamers, een restaurant met ongeveer 75 zitplaatsen, een bibliotheek en bar met 30 zitplekken en een groot terras waar 260 mensen plaats kunnen nemen. Ook staan er 29 appartementen achter het hoofdgebouw in eigendom van particulieren. Het hotel huurt hier 25 van voor exploitatie.

Verdere uitbreiding mogelijk

Op ongeveer honderd meter afstand van het hoofdgebouw staan nog zeventien hotelsuites. Achter het hotel is er ruimte voor ongeveer 25 nieuwe hotelkamers en studio’s. Dit past allemaal binnen het bestemmingsplan. Naast de kamers en studio’s is er ook ruimte voor een hotelwellness, op de plaats waar nu een personeelswoning staat.

In de verkoop van het hotel gaan ook drie zelfstandige appartementen mee, plus twee 2-onder-1-kap woningen.

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.

13 juni '23 (13:35)

Fletcher Hotels en MBO Zadkine gaan samenwerking aan voor BBL-leeraanbod

MBO Zadkine en Fletcher Hotels slaan de handen ineen en gaan vanaf september een samenwerking aan voor een BBL-leeraanbod op mbo niveau 2, 3 en 4. Deze samenwerking komt voort uit de groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de hospitality sector. Met de samenwerking scheppen de partijen samen diverse opleidingen in een realistische leeromgeving van Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. Dat meldt Fletcher Hotels.

13 juni '23 (13:15)

Verstappen-fans uit Musselkanaal maken Red Bull-hotel van truck

Een aantal fans van Max Verstappen uit Musselkanaal willen duidelijk niets missen van de races van Verstappen. De Formule Aine Ploug Musselknoal bouwde een vrachtwagen om tot een Red Bull-hotel op wielen, meldt RTV Noord.

12 juni '23 (13:38)

Man die vriendin doodde in hotelkamer Wassenaar krijgt 10 jaar cel en tbs

De rechtbank in Den Haag heeft maandag een 33-jarige man uit Leiden veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de dood van zijn vriendin in een hotel in Wassenaar. Het lichaam van de 40-jarige Colombiaanse vrouw werd begin januari vorig jaar in de hotelkamer gevonden, toegedekt door lakens en kussens. Thanasis K. werd kort daarna op het vliegveld Schiphol aangehouden.