Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
Twijfels bij gemeente over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/RvSUUskwQ7RBhEwU7
Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

De uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee zijn niet mals: het hotel wil groeien van 64 naar 104 kamers, waarbij 24 van de huidige kamers worden gesloopt en er dus 64 nieuwe komen. Daarnaast wil de eigenaar op het terrein van het voormalige hotel De Wielingen 55 appartementen laten bijbouwen. Er is een gezamenlijk plan voor beide projecten ingediend en die moet voldoen aan de eisen van diverse visies en het beeldkwaliteitsplan, vinden burgmeester en wethouders van Sluis. Niet iedereen deelt deze mening. Ook leden van een paar fracties zetten vraagtekens bij de plannen, dinsdag bleek tijdens de vergadering van de commissie.

Privacy schending

De eigenaar van het hotel, Peter Faas, geeft aan dat het plan voldoet aan de eisen die de gemeente stelt. Zo bouwt hij de hotelkamers op zijn eigen terrein en de zichtlijnen langs de kust blijven intact. Ook stelt de hoteleigenaar dat het nieuwe hotel ‘slechts een klein stukje verschuift richting zee’. Eigenaren van de Wielingenappartementen stellen dat dit niet het geval is en dat hun uitzicht op Knokke en het Zwin hiermee wordt aangetast. Ook stellen zij dat hun privacy in het geding komt door inkijk.

Dertig meter hoog

Als de bouwplannen van Hotel Noordzee doorgaan, wordt het een gebouw van dertig meter hoog. Dat is ruim twee keer hoger dan de aanvankelijke bouwhoogte van vijftien meter, betoogde een inspreker. Die zegt daarnaast dat de ondernemer ook met veertig (in plaats van zeventig) appartementen genoeg winst kan maken.

Twijfels bij gemeente

Sommige fracties waren duidelijk met hun standpunten. De SP en GroenLinks zijn tegen de verbouwing van het hotel en de VVD vindt dat er ‘eindelijk een klap moet worden gegeven’ op de plannen. Bij veel andere raadsleden zijn er nog twijfels. Zo vraagt CDA’er Ronald de Croock zich af of de toetsing of de bouwplannen passen binnen in de Schilvisie Cadzand-Bad en de Visie Krachtig Verbonden goed is verlopen.

Zodoende is er bij zowel de tegenstanders van de bouwplannen als bij ondernemer Faas onduidelijkheid over de stemming van de gemeenteraad. Faas is echter wel realistisch. Hij zegt dat, ook als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, het nog een tijdje gaat duren voordat er daadwerkelijk iets gebeurt.

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.

13 juni '23 (13:35)

Fletcher Hotels en MBO Zadkine gaan samenwerking aan voor BBL-leeraanbod

MBO Zadkine en Fletcher Hotels slaan de handen ineen en gaan vanaf september een samenwerking aan voor een BBL-leeraanbod op mbo niveau 2, 3 en 4. Deze samenwerking komt voort uit de groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de hospitality sector. Met de samenwerking scheppen de partijen samen diverse opleidingen in een realistische leeromgeving van Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. Dat meldt Fletcher Hotels.

13 juni '23 (13:15)

Verstappen-fans uit Musselkanaal maken Red Bull-hotel van truck

Een aantal fans van Max Verstappen uit Musselkanaal willen duidelijk niets missen van de races van Verstappen. De Formule Aine Ploug Musselknoal bouwde een vrachtwagen om tot een Red Bull-hotel op wielen, meldt RTV Noord.

12 juni '23 (13:38)

Man die vriendin doodde in hotelkamer Wassenaar krijgt 10 jaar cel en tbs

De rechtbank in Den Haag heeft maandag een 33-jarige man uit Leiden veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de dood van zijn vriendin in een hotel in Wassenaar. Het lichaam van de 40-jarige Colombiaanse vrouw werd begin januari vorig jaar in de hotelkamer gevonden, toegedekt door lakens en kussens. Thanasis K. werd kort daarna op het vliegveld Schiphol aangehouden.

12 juni '23 (10:10)

Tien miljoen voor Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog

Stap op de boot met 9.995.000 euro en je bent een hotel op Schiermonnikoog rijker. Eigenaar Remko de Bruijne van Hotel Graaf Bernstorff zet de onderneming na tien jaar te koop. De ondernemer vindt dat het na een decennium tijd is voor iets nieuws, meldt Dagblad van het Noorden.