Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Geen personeel maar wel open: urban hotel Moloko in Enschede

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Geen personeel maar wel open: urban hotel Moloko in Enschede
Het kostte de ondernemer bijna tien jaar om zijn twee ondernemingen, waaronder hotel, in te richten. Maar dan heb je ook wat. Niet alles, want het hotel mist één belangrijk ding: personeel. Gelukkig is het hotel in Enschede daarop ingesteld, meldt de Ondernemer.

Harald Droste wilde bijna tien jaar geleden beginnen met de verbouwing van zijn ondernemingen in Enschede. Nu zijn ze klaar: café Coberno opende haar deuren al in december. Deze maand opende ook zijn hotel Moloko in het gebouw. Het hotel heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, waarvan 800 vierkante meter aan hotel. Wel staan de twee horecazaken los van elkaar.

Urban hotel

Het hotel is gelegen in de Melkhal in Enschede. In 2013 werd de vleugel waar nu Moloko zit door een brand in de as gelegd. Daarom is het gebouw daarna compleet van de grond opnieuw opgebouwd. Nu telt het hotel 26 kamers met een urban uitstraling.

Wat maakt het hotel ‘urban’? Dat zie je direct als je het hotel binnenstapt: de grijze, betonnen muren geven een onbewerkt gevoel aan het hotel en hierdoor krijgt het een industrieel aangezicht. Dit sluit goed aan bij de uitstraling van de Melkhal.

De hotelkamers zijn aangekleed met houten accenten, rosékleurige lampen en witte tegels in de badkamer. Een hotelkamer met een tweepersoonsbed is te boeken vanaf 90 euro. Voor een vierpersoonskamer betaal je 144 euro per nacht.

Internationale gasten

Het hotel is volgens Droste vanaf de opening al volgeboekt. De ondernemer zegt tegen de Ondernemer dat zij de eerste dag zelfs lakens tekort kwamen.

Moloko trekt bezoekers van over de hele wereld. Er komen mensen vanuit alle hoeken van de wereld: Amerika, Zweden, Tunesië en China noemt Droste op. Droste is erg verbaasd dat het hotel zo veel internationale gasten trekt.

Niet iedereen is blij met de digitalisering van het hotel. Sommige gasten staan mopperend of klagend voor de deur als ze niet weten hoe de digitale toegang werkt. Dat kan je gasten kosten. “Daarom zijn we nu bezig met een uitlegvideo waarin wordt verteld hoe mensen het hotel binnenkomen”, vertelt Droste.

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.