Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hajé winnaar BKL trofee

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
LELYSTAD – Afgelopen zaterdag is Hajé Shops, Hotels en Restaurants gewaardeerd met de BKL trofee tijdens het gala van Bedrijfskring Lelystad. Tijdens het druk bezochte gala in het Angora Theater werd Hajé tot Lelystadse onderneming van het jaar uitgeroepen.  Directeur Hajé de Jager en zijn zoon Thierry, die namens de onderneming de prijs in ontvangst hebben genomen, geeft aan uitermate trots te zijn.

‘Ik vind dit heel bijzonder en ook heel mooi’, aldus De Jager. ‘Ten eerste geeft mij dit een goed gevoel en ten tweede kan je met trots spreken over Lelystad en Flevoland. Dat zijn twee dingen die mij heel erg naar het hart staan’. De horecaonderneming was samen met Anviri Cosmetics B.V. en Van Peperzaal B.V. genomineerd voor de award.

Hans Blom van Bedrijfskring Lelystad geeft aan dat de genomineerden, bedrijven zijn die opvallen door innovatie en vernieuwingen. ‘Hajé heeft als horeca bedrijf veel andere ideeën dan een doorsnee wegrestaurant’, aldus Blom. Ook De Jager geeft aan ‘We zijn inmiddels 28 jaar bezig en doen iedere keer weer dingen die vernieuwend zijn. Zo hebben we recent onze oudste vestiging Hajé de Lepelaar compleet verbouwd en een supermarkt kunnen toevoegen aan ons concept. Daarbij hebben we gekozen voor duurzame en Flevolandse versproducten.’

Hajé Shops, Hotels & Restaurants zit ook in 2014 niet stil. Het familiebedrijf van de Lelystadse familie De Jager, heeft de bouw van een streektransferium Houten/Nieuwegein, dit jaar op de planning staan. Daarnaast is Hajé met het winnen van de BKL Trofee automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de prijs voor Flevolandse toponderneming.

© Nationale Horecagids

12 september '25 (10:54)

Daling faillissementen zet door

Het aantal faillissementen is in augustus opnieuw afgenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gingen vorige maand 278 bedrijven failliet. Dat zijn 54 faillissementen minder dan in dezelfde maand een jaar eerder, een daling van 16 procent. Vergeleken met juli daalde het aantal faillissementen met 7 procent.

09 september '25 ( 9:30)

Oplichting na datalek treft gasten Van der Valk-hotels

Hotelketen Van der Valk zegt dat een aantal gasten is opgelicht na een hack waarbij cybercriminelen gegevens hebben gestolen. Hackers konden enkele honderden reserveringen inzien van een Van der Valk Exclusief-hotel in Almere, bevestigt het bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf. Die krant meldde vrijdag dat ook een locatie in Amsterdam te maken heeft gehad met een gegevenslek dat tot oplichting leidde.

08 september '25 (10:13)

Onderzoek naar sterfgeval in Eindhovens hotel

De politie onderzoekt zondagochtend het overlijden van een man in een hotel in Eindhoven. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerster van de politie valt "niet 100 procent uit te sluiten" dat sprake is van een misdrijf.

02 september '25 ( 9:20)

Omzet horeca groeit met 5,5 procent in tweede kwartaal

De horeca in Nederland heeft in het tweede kwartaal van 2025 opnieuw groei laten zien. Volgens cijfers van het CBS steeg de omzet met 5,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee ligt de stijging hoger dan in het eerste kwartaal, toen de groei nog 3,4 procent bedroeg. Dit meldt CBS.

01 september '25 ( 9:58)

1100 Nederlandse hotels stappen in claim tegen Booking

Bijna 1100 Nederlandse hotels hebben zich aangesloten bij een massaclaim tegen Booking.com. Dat bevestigt een woordvoerster van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) na berichtgeving van de NOS. De hotels eisen compensatie voor geleden schade door clausules van de bekende hotelboekingssite om niet elders lagere prijzen te kunnen bieden.

26 augustus '25 (10:00)

Veel Nederlanders verrast door hoge horecarekening, vooral jongeren

Bijna de helft van de Nederlanders ervaart regelmatig dat een rekening in de horeca hoger uitvalt dan verwacht. Dat blijkt uit onderzoek van betaalplatform myPOS. Vooral jongeren tussen de 18 en 34 jaar geven aan vaker geschrokken te zijn van de kosten. Dit meldt Metronieuws.

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.