Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In het Amsterdamse Hotel Jansen opent Café Jansen Bajeskwartier

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
In het Amsterdamse Hotel Jansen opent Café Jansen Bajeskwartier
In het gloednieuwe Hotel Jansen Amsterdam is pas een café geopend: Café Jansen Bajeskwartier. Het café zit in een locatie van de voormalige gevangenis Bijlmerbajes. Daar zit op de begane grond het eclectische restaurant, ontworpen door Fiction Factory en MONK Architecten. Dat meldt Entree Magazine.

De Bijlmerbajes is bekend onder Amsterdammers. Maar gelukkig voor de meesten alleen bij naam. Tot de opening van het Café Jansen Bajeskwartiers is geopend. Het pand is vlak naast de Amstel en Amsterdam-Oost gelegen en is volop in ontwikkeling.

Het hotel is de tweede vestiging van Hotel Jansen. De andere vestiging zit in Schinkel. Daar zorgen ze al vanaf 2015 voor tijdelijke en flexibele huisvesting voor jonge professionals, studenten en expats. Het ‘not for tourists’-hotel is circulair ontworpen. Gasten kunnen hier blijven voor één dag, maar ook voor zes maanden.

Interieur

Voor het interieur is de hulp van bouwstudio Fiction Factory ingeschakeld. Zij hebben met een team van ontwerpers, houtbewerkers, lassers en stoffeerders de kennis en creativiteit gebundeld om zo het ontwerp te bepalen, met een focus op duurzaamheid en circulariteit. Zo zijn er onder andere reststukken van glas in mallen van schijfjes gedroogd fruit gesmolten tot honderden gekleurde glasfragmenten. Daarnaast wordt de tralies in het gebouw gebruikt om planten op het dak te laten groeien, zodat die op natuurlijke wijze het gebouw afkoelen.

Café Jansen Bajeskwartier

Het café is elke dag van de week geopend. Gasten kunnen hier ontbijten, lunchen en dineren. Dat kan binnen in de lichte zaak, maar men kan ook buiten plaatsnemen op het zonnige terras. De gerechten worden gemaakt door chef-kok Vaughn en zijn team. De chef heeft ervaring opgedaan in Engeland en Frankrijk voordat hij in Nederland bij NENI aan de slag ging. Zijn volgende stap is Café Jansen Bajeskwartier. Op de kaart staan gerechten met Britse, Franse, Zuid-Afrikaanse en mediterrane invloeden.

Het a-la-carte ontbijt is vooral gefocust op klassiekers zoals eggs benedict en pannenkoeken met fruit en ahornsiroop. Tijdens de lunch worden er niet alleen broodjes geserveerd. Gasten kunnen onder andere geroosterde bloemkool proberen, seizoensvis of bavette. Tijdens het diner krijgen gasten de keuze tussen gerechten zoals ceviche, wortelen met ricotta, kruiden en noten en kiprollade.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.