Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In het Amsterdamse Hotel Jansen opent Café Jansen Bajeskwartier

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
location_on [xx]km
In het Amsterdamse Hotel Jansen opent Café Jansen Bajeskwartier
In het gloednieuwe Hotel Jansen Amsterdam is pas een café geopend: Café Jansen Bajeskwartier. Het café zit in een locatie van de voormalige gevangenis Bijlmerbajes. Daar zit op de begane grond het eclectische restaurant, ontworpen door Fiction Factory en MONK Architecten. Dat meldt Entree Magazine.

De Bijlmerbajes is bekend onder Amsterdammers. Maar gelukkig voor de meesten alleen bij naam. Tot de opening van het Café Jansen Bajeskwartiers is geopend. Het pand is vlak naast de Amstel en Amsterdam-Oost gelegen en is volop in ontwikkeling.

Het hotel is de tweede vestiging van Hotel Jansen. De andere vestiging zit in Schinkel. Daar zorgen ze al vanaf 2015 voor tijdelijke en flexibele huisvesting voor jonge professionals, studenten en expats. Het ‘not for tourists’-hotel is circulair ontworpen. Gasten kunnen hier blijven voor één dag, maar ook voor zes maanden.

Interieur

Voor het interieur is de hulp van bouwstudio Fiction Factory ingeschakeld. Zij hebben met een team van ontwerpers, houtbewerkers, lassers en stoffeerders de kennis en creativiteit gebundeld om zo het ontwerp te bepalen, met een focus op duurzaamheid en circulariteit. Zo zijn er onder andere reststukken van glas in mallen van schijfjes gedroogd fruit gesmolten tot honderden gekleurde glasfragmenten. Daarnaast wordt de tralies in het gebouw gebruikt om planten op het dak te laten groeien, zodat die op natuurlijke wijze het gebouw afkoelen.

Café Jansen Bajeskwartier

Het café is elke dag van de week geopend. Gasten kunnen hier ontbijten, lunchen en dineren. Dat kan binnen in de lichte zaak, maar men kan ook buiten plaatsnemen op het zonnige terras. De gerechten worden gemaakt door chef-kok Vaughn en zijn team. De chef heeft ervaring opgedaan in Engeland en Frankrijk voordat hij in Nederland bij NENI aan de slag ging. Zijn volgende stap is Café Jansen Bajeskwartier. Op de kaart staan gerechten met Britse, Franse, Zuid-Afrikaanse en mediterrane invloeden.

Het a-la-carte ontbijt is vooral gefocust op klassiekers zoals eggs benedict en pannenkoeken met fruit en ahornsiroop. Tijdens de lunch worden er niet alleen broodjes geserveerd. Gasten kunnen onder andere geroosterde bloemkool proberen, seizoensvis of bavette. Tijdens het diner krijgen gasten de keuze tussen gerechten zoals ceviche, wortelen met ricotta, kruiden en noten en kiprollade.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.