Steun voor 3 culturele initiatieven in provincie Noord-Brabant

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Voor het Van Goghjaar (2015) is 2 miljoen beschikbaar, voor Circo Circolo (editie 2014) 250.000 euro en voor het Jeroen Boschjaar (2016) is 3 miljoen euro gereserveerd.

Hiermee geven Gedeputeerde Staten uitvoering aan een motie, die in de Statenvergadering van 15 november door een meerderheid van Provinciale Staten werd aangenomen. PS vroegen in de motie aan GS om een voorstel voor een versneld besluit ten aanzien van de drie initiatieven. Hun voortgang of voortbestaan heeft op korte termijn garanties nodig, om hun evenement goed te kunnen organiseren.

Draagvlak
“De 3 initiatieven zijn belangrijk voor het Brabantse cultuursysteem, het zijn goede initiatieven waarmee we als provincie al langere tijd een samenwerkingsrelatie hebben”, licht gedeputeerde Brigite van Haaften het voorstel toe.

Urgent
De provincie is van mening dat alle drie de projecten urgent zijn. Van Haaften: “Voor alle 3 geldt dat het kunnen aangaan van co-productie- en programmeringsafspraken echt nu moet gebeuren, omdat het hier gaat om activiteiten die lang van tevoren moeten worden gepland. Uitstel leidt dan tot minder sterke programmering, en dat vinden we onwenselijk. Met de 3 organisaties zijn we in overleg om de nadere voorwaarden verder uit te werken.”

Beeldvormend
De commissie Cultuur en Samenleving heeft vrijdag 6 december een beeldvormende bijeenkomst waar de 3 initiatieven worden toegelicht.

© Nationale Horecagids