17 november 2011 om 17:21
< 1 min lezen

Cocktails met insecten

GRONINGEN – Barkeepers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië schenken steeds vaker cocktails met giftige schorpioenen, reuzenmieren, megasprinkhanen. Ook harige spinnen worden als ingrediënten gebruikt. Dat meldt het AD.

In het Londense Langham hotel serveert de ‘Artesian Bar’ al enige tijd een cocktail met gebakken tarantula en schorpioen. Afgelopen maand introduceerde ze hun nieuwe aanwinst de ‘Vieux Carre’. Deze cocktail bevat reuzenmieren en wormen.

“Onze cocktails met insecten zijn een druk besproken onderwerp aan de bar. Sommige beestjes worden geroosterd waardoor de cocktail extra veel smaak krijgt, andere diertjes worden enkel als versiering gebruikt”, zegt de barman van Artesian Bar.

Stateside, een bar in New York, serveert al drie verschillende insectencocktails. Zo is er eentje met bijen, een met pikante wormen en de laatste is met gedroogde sprinkhanen.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van hotel
    • Hotel

    Comfort van hotelgasten wint het van klimaatambities

    25 november 2025 om 08:37
    • Hotel

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland