Boerderij Spa opent weer Spa in Hoogeloon
HOOGELOON - In navolging op het succes in Nutter (Ootmarsum) opent Boerderij Spa nu een locatie in Hoogeloon. Het Spa concept heeft de afgelopen jaren verschillende prijzen gewonnen waaronder de wellnessaward 2011.
Eigenaren in Hoogeloon zijn Jan en Gerrie Willems en door hen krijgt de boerderij met Boerderij Spa een volledig nieuwe functie. Boerderij Spa zijn kleinschalige Spa's op unieke plekken in eigentijds vormgegeven boerderijen. Het concept geeft boerderijen een nieuwe functie of een aanvulling op de bestaande agrarische functie. Naast de Spa openen Jan en Gerrie Gasterij Landschot met vier tweepersoonskamers.
Waarom een Spa op de boerderij?
De filosofie van Boerderij Spa gaat uit van wellness met datgene wat de natuur ons geeft. Deze benadering vind je in veel facetten terug op de boerderij. Boerderijen liggen vaak op mooie locaties. Zo'n mooie locatie draagt bij aan een prettig ontspannen gevoel, daarnaast bestaat er binnen agrarische bedrijven regelmatig de behoefte gebouwen een nieuwe functie te geven die past op het platteland.
De combinatie van het landschap, de natuur, de buitenlucht, de lichaamsbehandelingen en de gastvrijheid zorgen voor onderdompeling in een wereld van rust en ontspanning. Boerderij Spa is er voor mensen die het heerlijk vinden om een dagje te ontspannen en in een mooie rustieke omgeving kwalitatieve behandelingen te ondergaan die bovendien gezond zijn.
Boerderij Spa is ook beleven van bijzondere behandelingen en genieten van regionale producten. De lichaamsbehandelingen hebben een relatie met de boerderij en de natuur en bestaan ondermeer uit: een broodoven waar je in kunt ontspannen, een kruidenoven gebaseerd op dennentakken met dennenappels, baden in melk, floaten in een lichaamspakking uit de natuur (o.a. geitenboter), een hooioven gebaseerd op stomen in het hooi en een kleioven.
Accomodatie
Om de Kempische identiteit te waarborgen werken zowel Boerderij Spa Hoogeloon als Gasterij Landschot samen met diverse locale ondernemers. Zo wordt de bereiding van de gerechten verzorgd door Rob van der Veeken, chefkok en eigenaar van de Hofstee. Naast voortreffelijk slapen biedt de gasterij een ontbijt met streekeigen producten.
© Nationale Horecagids