Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ode aan het eiland met opening van restaurant Het Kook Atelier in Texels Hotel Op Oost

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Ode aan het eiland met opening van restaurant Het Kook Atelier in Texels Hotel Op Oost
In 2020 openden de ondernemers Valerie Jongeneel en Joran Timmerman boetiekhotel Op Oost op Texel. Zij hebben daarnaast een aantal tijdelijke restaurants opgezet onder de naam Het Kook Atelier. Dit restaurant krijgt nu een vast plekje. Het is een oase voor de liefhebber van de botanische en Scandinavische keuken. Het menu ‘Served by Nature’ is een ode aan het eiland. Dat meldt Entree Magazine.

Het restaurant is nog niet geopend; dat staat gepland voor de zomer. Het restaurant gaat openen op 150 meter van het wad, aan de oostkant van Texel. Het restaurantconcept bestaat al sinds 2018, zelfs voordat het hotel er was, maar is de afgelopen jaren een aantal keren heropend op tijdelijke locaties. Zo heeft het restaurant zich voorheen gevestigd in een eventtent, maar ook een glazen kas en op een aantal pop-upplekken.

Uitstel van opening

Aanvankelijk was het plan om het restaurant een aantal jaren eerder al te openen, in het voorjaar van 2020. De ondernemers hadden echter te maken met een paar tegenslagen, waardoor de opening werd uitgesteld. Zo hadden ze volgens Valerie last van houtwormen in het dak, een ‘belabberde’ fundering, financiële onzekerheid en natuurlijk de coronapandemie. De onderneemster vertelt dat zij tussentijds de gasten op alternatieve locaties ontvingen.

Beter uitgedacht

Misschien was de uitstel van de opening niet per se slecht. Het gaf de ondernemers de ruimte om een nog beter plan op te stellen en uit te denken. Joran vertelt aan Entree dat het in het restaurant draait om bewuste gastronomie. Zij willen de gasten ‘verbinden met de natuur’ tijdens het diner en hen laten zien hoe mooi en smakelijk de natuur is. Ze werken met seizoensproducten en zoveel mogelijk komt van het eiland.

Menu ‘Served by Nature’

Het vaste menu dat de gasten kunnen proberen in het restaurant bestaat uit vijftien smaakmomenten, van teasers tot gerechten. Deze heeft de toepasselijke naam ‘Served by Nature’. De gerechten hebben veel botanische elementen en worden bereid in een Scandinavische stijl.

Timmerman zegt dat ze drie keer per week de Texelse natuur in gaan om te wildplukken. Ze vinden onder andere ingrediënten als duizendblad, postelein en weegbree. De geplukte groenten en kruiden worden daarna opnieuw gezaaid in de tuinen rondom de stek.

Tijdens het serveren neemt de zwarte brigade de gasten mee op een zintuigelijke reis over het eiland. Door middel van gedichten leggen zij de gerechten uit en beschrijven zij de elementen hiervan. “Wij beschrijven hoe het licht schijnt over het wad, hoe de dennentopjes in het bos ruiken, of dat de koude oostenwind zo kan snijden bij het oester rapen.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.