Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grondige verbouwing brengt Delta Hotel terug naar viersterrenniveau

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Grondige verbouwing brengt Delta Hotel terug naar viersterrenniveau / Foto: " Delta Hotel (Vlaardingen)" door Bic ( CC BY-SA 4.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/?ref=openverse.
De afgelopen zes weken onderging het Delta Hotel in Vlaardingen een flinke verbouwing. In het tijdsbestek zijn 24 hotelkamers in een monumentale toren compleet gestript en opnieuw gerealiseerd. De rest van de bedrijvigheid in het hotel kon gewoon doorgaan tijdens de verbouwing. Daardoor is de omzetderving tot een minimum beperkt. De vaste gasten reageren volgens het hotel enthousiast. Dat meldt Hospitality Management.

De inrichting en de aankleding in het hotel zijn afgestemd op het thema oceaanzeilen. Zo heeft het personeel sportieve kleding en is er gekozen voor marine kleuren in de kamers. De kleinere accenten zijn ook meegenomen in het thema, zoals de gordijnen van zeilstof en het behang met zeilbootmotief.

Terug op viersterren-plus

Directeur Dirk Overbeeke stelt dat de kamers ook toe waren aan een opfrisbeurt. Het hotel bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar en de directeur ‘kan zich de laatste renovatie van de monumentale toren niet herinneren’. De directeur denkt dat het hotel daarom niet meer op het gewenste niveau was. “Wij zijn een viersterren-plushotel en gasten verwachten dan op alle fronten een viersterren-pluservaring”, aldus de directeur.

Zes weken durende renovatie

De hele klus, van strippen tot de herinrichting, is geklaard binnen anderhalve maand. Het scheelde dat de rest van het hotel open bleef. Hierdoor is de omzetderving laag gebleven.

Van overlast was volgens de directeur geen sprake. Hij stelt dat de gasten natuurlijk wel het een en ander hebben gezien van de werkzaamheden. Zo lag er loopzeil in de foyer en was een deel van de lift afgetimmerd. Dat gasten iets meekrijgen ervan is moeilijk te omzeilen. “Maar als je de gasten uitlegt dat het eindresultaat alleen maar mooier wordt, reageren zo over het algemeen heel aardig en tonen ze in de meeste gevallen wel begrip.”

Door: Nationale Horecagids

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.

29 oktober '24 ( 8:30)

Ouders ontvoerde prematuur baby in hotel Amsterdam aangehouden

De ouders van de ontvoerde premature Franse baby Santiago zijn aangehouden in een hotel in centrum van Amsterdam, meldt de politie. "De baby verblijft momenteel in een ziekenhuis om de zorg te krijgen die hij nodig heeft", aldus een politiewoordvoerder.

22 oktober '24 ( 8:32)

Overleden personen aangetroffen in hotel Wassenaar

Dinsdagochtend vroeg zijn in een hotel aan de Katwijkseweg in Wassenaar twee overleden personen gevonden onder verdachte omstandigheden. De hulpdiensten zijn aanwezig en de politie onderzoekt wat er gebeurd is. Daarbij wordt rekening gehouden met alle scenario's, zegt een woordvoerster. Het kan bijvoorbeeld gaan om een misdrijf, maar ook om een suïcide of een ongeluk.

26 juni '24 (10:22)

Horeca staat minder uitbundige tijden te wachten, aldus ING

De vooruitzichten voor de horeca voor zowel dit jaar als 2025 zijn minder uitbundig dan de voorgaande drie jaren, voorspelt ING in een sectorrapport. De kenners van de bank verwijzen daarbij naar de aanhoudend lage economische groei, een laag consumentenvertrouwen en nog altijd oplopende prijzen in de horeca.