Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dit saunahotel opent in 2025 en hoopt met restaurant op een Michelinster

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Dit saunahotel opent in 2025 en hoopt met restaurant op een Michelinster
Op 17 mei gaat de bouw van het nieuwe Hotel Berendonck in Wijchen van start. Het gaat nog wel even duren voordat het klaar is: de opening van het hotel op het terrein van Thermen Berendonck staat gepland voor 1 maart 2025. Wel heeft het hotel al grootse ambities, meldt de Gelderlander.

Fabian Dolman, de directeur van moederbedrijf Thermen Resorts, geeft aan dat op 17 mei de symbolische start van de bouw begint. Dat gebeurt niet met de eerste paal of steen, maar met de kelder. Dolman zegt dat dit een prefab is, vooraf klaargemaakt. Daarmee kunnen zij snel een grote sprong maken in de bouw.

Toch zal de constructie van het hotel nog twee jaar duren. Het hotel komt te staan op de plaats waar werknemers nu kunnen parkeren. Dolman geeft aan dat zij vooralsnog op 1 maart 2025 mikken maar dat dit afhankelijk is van de omstandigheden, zoals het weer.

Vertraging

Voorheen was de hoop dat het hotel al eerder kon openen, aan het eind van dit jaar. Door de coronapandemie is dit uitgesteld. Het was onrustig in de bouwwereld en ook bouwmaterialen waren erg duur. Dolman zegt dat zij daarom de tijd hebben genomen om een goede deal te vinden. Deze week zijn alle contracten ondertekend.

Groene omgeving

Omdat het hotel in een natuurgebied komt, de Berendonck, zijn er afspraken gemaakt met de gemeente. Ook is de plaatsing van het stuk kelder misschien wel één van de meest omstreden bouwmomenten in de recente Wijchense geschiedenis. De gemeente heeft voor lange tijd geprobeerd om de komst van het hotel de voorkomen. Die zou niet goed passen in de groene omgeving van het natuurgebied.

Toen veranderde het standpunt van de gemeente. Die vond dat het toerisme in de regio wel een oppeppertje kon gebruiken. Dat zou goed kunnen met de komst van een nieuw hotel. Vervolgens deed Dolman meerdere beloftes aan de gemeente en natuurclubs om de natuur intact te houden.

Zo is het hotel 50 meter verschoven. Dan kan een oude eik blijven staan. Ook heeft Thermen Resorts aangegeven dat er voor elke boom die zij kappen twee nieuwe worden geplant.

Het hotel wordt ook iets kleiner dan oorspronkelijk de bedoeling. Daar zouden in eerste instantie 114 kamers komen, maar nu worden dit er 103. Om de beleving te versterken wil Dolman twee restaurants openen. Zijn hoop is om met één hiervan een Michelinster te halen.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.