Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit saunahotel opent in 2025 en hoopt met restaurant op een Michelinster

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dit saunahotel opent in 2025 en hoopt met restaurant op een Michelinster
Op 17 mei gaat de bouw van het nieuwe Hotel Berendonck in Wijchen van start. Het gaat nog wel even duren voordat het klaar is: de opening van het hotel op het terrein van Thermen Berendonck staat gepland voor 1 maart 2025. Wel heeft het hotel al grootse ambities, meldt de Gelderlander.

Fabian Dolman, de directeur van moederbedrijf Thermen Resorts, geeft aan dat op 17 mei de symbolische start van de bouw begint. Dat gebeurt niet met de eerste paal of steen, maar met de kelder. Dolman zegt dat dit een prefab is, vooraf klaargemaakt. Daarmee kunnen zij snel een grote sprong maken in de bouw.

Toch zal de constructie van het hotel nog twee jaar duren. Het hotel komt te staan op de plaats waar werknemers nu kunnen parkeren. Dolman geeft aan dat zij vooralsnog op 1 maart 2025 mikken maar dat dit afhankelijk is van de omstandigheden, zoals het weer.

Vertraging

Voorheen was de hoop dat het hotel al eerder kon openen, aan het eind van dit jaar. Door de coronapandemie is dit uitgesteld. Het was onrustig in de bouwwereld en ook bouwmaterialen waren erg duur. Dolman zegt dat zij daarom de tijd hebben genomen om een goede deal te vinden. Deze week zijn alle contracten ondertekend.

Groene omgeving

Omdat het hotel in een natuurgebied komt, de Berendonck, zijn er afspraken gemaakt met de gemeente. Ook is de plaatsing van het stuk kelder misschien wel één van de meest omstreden bouwmomenten in de recente Wijchense geschiedenis. De gemeente heeft voor lange tijd geprobeerd om de komst van het hotel de voorkomen. Die zou niet goed passen in de groene omgeving van het natuurgebied.

Toen veranderde het standpunt van de gemeente. Die vond dat het toerisme in de regio wel een oppeppertje kon gebruiken. Dat zou goed kunnen met de komst van een nieuw hotel. Vervolgens deed Dolman meerdere beloftes aan de gemeente en natuurclubs om de natuur intact te houden.

Zo is het hotel 50 meter verschoven. Dan kan een oude eik blijven staan. Ook heeft Thermen Resorts aangegeven dat er voor elke boom die zij kappen twee nieuwe worden geplant.

Het hotel wordt ook iets kleiner dan oorspronkelijk de bedoeling. Daar zouden in eerste instantie 114 kamers komen, maar nu worden dit er 103. Om de beleving te versterken wil Dolman twee restaurants openen. Zijn hoop is om met één hiervan een Michelinster te halen.

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."