Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit saunahotel opent in 2025 en hoopt met restaurant op een Michelinster

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dit saunahotel opent in 2025 en hoopt met restaurant op een Michelinster
Op 17 mei gaat de bouw van het nieuwe Hotel Berendonck in Wijchen van start. Het gaat nog wel even duren voordat het klaar is: de opening van het hotel op het terrein van Thermen Berendonck staat gepland voor 1 maart 2025. Wel heeft het hotel al grootse ambities, meldt de Gelderlander.

Fabian Dolman, de directeur van moederbedrijf Thermen Resorts, geeft aan dat op 17 mei de symbolische start van de bouw begint. Dat gebeurt niet met de eerste paal of steen, maar met de kelder. Dolman zegt dat dit een prefab is, vooraf klaargemaakt. Daarmee kunnen zij snel een grote sprong maken in de bouw.

Toch zal de constructie van het hotel nog twee jaar duren. Het hotel komt te staan op de plaats waar werknemers nu kunnen parkeren. Dolman geeft aan dat zij vooralsnog op 1 maart 2025 mikken maar dat dit afhankelijk is van de omstandigheden, zoals het weer.

Vertraging

Voorheen was de hoop dat het hotel al eerder kon openen, aan het eind van dit jaar. Door de coronapandemie is dit uitgesteld. Het was onrustig in de bouwwereld en ook bouwmaterialen waren erg duur. Dolman zegt dat zij daarom de tijd hebben genomen om een goede deal te vinden. Deze week zijn alle contracten ondertekend.

Groene omgeving

Omdat het hotel in een natuurgebied komt, de Berendonck, zijn er afspraken gemaakt met de gemeente. Ook is de plaatsing van het stuk kelder misschien wel één van de meest omstreden bouwmomenten in de recente Wijchense geschiedenis. De gemeente heeft voor lange tijd geprobeerd om de komst van het hotel de voorkomen. Die zou niet goed passen in de groene omgeving van het natuurgebied.

Toen veranderde het standpunt van de gemeente. Die vond dat het toerisme in de regio wel een oppeppertje kon gebruiken. Dat zou goed kunnen met de komst van een nieuw hotel. Vervolgens deed Dolman meerdere beloftes aan de gemeente en natuurclubs om de natuur intact te houden.

Zo is het hotel 50 meter verschoven. Dan kan een oude eik blijven staan. Ook heeft Thermen Resorts aangegeven dat er voor elke boom die zij kappen twee nieuwe worden geplant.

Het hotel wordt ook iets kleiner dan oorspronkelijk de bedoeling. Daar zouden in eerste instantie 114 kamers komen, maar nu worden dit er 103. Om de beleving te versterken wil Dolman twee restaurants openen. Zijn hoop is om met één hiervan een Michelinster te halen.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.