Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vanaf vandaag is Nederland een hotelketen rijker

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Vanaf vandaag is Nederland een hotelketen rijker
In het noorden van het land gaan twee Best Western-hotels voor zichzelf beginnen. Dat doen zij onder de naam Flonk Hotels. Het betreft het Best Western Groningen Centre en het hotel in Groningen-Zuid. Het is een stap in de richting van zelfstandigheid en om hun eigen identiteit neer te zetten. Om dit te vieren maken gasten in beide hotels kans op een jaar lang gratis overnachten, meldt Hospitality Management.

Herman van der Poel, de directeur van de hotels, stelt dat het tijd is om het roer om te gooien in de hotels. Hij zegt dat zij al een aantal jaren werken in de Groningse bedrijven en dat zij precies weten wat hun gasten willen. “Daarom willen we de vrijheid om zelf te bepalen hoe wij te werk gaan.”, aldus Van der Poel. De directeur geeft aan dat zij voorheen al bezig zijn geweest met het bouwen aan een eigen gezicht, onder meer door het aanleggen van een groot terras met een steiger bij het hotel in Groningen-Zuid.

Flonk

De naam Flonk moet die verbondenheid met de Groninger weerspiegelen. In het Gronings betekent flonk ‘levenslustig’. Van der Poel wil precies deze waarde in het hotel naar voren laten komen. Hij zegt: “Het is de sfeer die wij onderling met elkaar hebben en die we inzetten om het onze gasten naar de zin te maken.”

Gouden hotelpas

Gasten die in de maand mei een kamer boeken in één van de hotels, maken kans om de gouden pas te winnen. Daarmee kan je in beide hotels een jaar lang gratis overnachten. De prijs wordt verloot onder alle deelnemers en de winnaar wordt in juni bekendgemaakt.

Flonk Hotel Groningen-Zuid

Het hotel aan het Hoornsemeer in Groningen is een uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de binnenstad van Groningen als naar de Ommelanden van de stad. Het hotel telt een ruime 130 hotelkamers en 12 vergaderzalen, met een auditorium waar ruimte is voor 220 gasten. Daarnaast biedt het leisure activiteiten, zoals een zwembad, terras aan het water, Restaurant Meerwold Eten & Drinken en watersportmogelijkheden.

Flonk Hotel Groningen Centre

Aan het centrum van de stad is het Flonk Hotel Groningen Centre gelegen. Vanuit hier kunnen gasten gemakkelijk naar de binnenstad van Groningen en biedt het een fijne plek voor een zakelijk verblijf. Het hotel heeft 77 kamers, vijf vergaderzalen, negen appartementen, een ontbijtrestaurant en een fitnessruimte.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.