Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Den Bosch krijgt nieuw luxehotel met hologramreceptie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Den Bosch krijgt nieuw luxehotel met hologramreceptie
Begin volgend jaar opent een nieuw hotel haar deuren in ’s Hertogenbosch. Dit luxe boetiekhotel komt te staan op de Parade. In het hotel gaat gebruik worden gemaakt van de nieuwste technologieën, waaronder een hologramreceptie. Dat meldt DTV Nieuws.

The Saints, zoals het hotel gaat heten, is een verwijzing naar de nabijgelegen Sint Jan. In het hotel komt plaats voor twintig boetiekkamers en suites. De bedoeling is een nauwe samenwerking met de onderneming naast het hotel, het Theater aan de Parade. Op de plek waar een voormalig koetshuis en herenhuizen stonden gaat nu The Saints zich huisvesten. Het is dan ook de intentie om de geschiedenis van het pand in het hotel terugkomt.

De exploitanten van het hotel zijn ondernemers Martijn Wagemakers en Joost Tuinman. Zij zijn al langere tijd mede-eigenaren van een boetiekhotel in Amsterdam en doen daarnaast al een aantal jaren kleinschalige projectontwikkeling. Nu gaan zij The Saints aan hun portfolio toevoegen. Daar worden de nieuwste technologieën gebruikt. In de avond kunnen gasten geholpen worden door een hologramreceptionist. Daarnaast moet ook het boeken, inchecken en afrekenen allemaal digitaal en op afstand mogelijk zijn.

Wens van de gemeente

The Saints is nauw aan het samenwerken met de gemeente. Wagemakers vertelt dat de gemeente al langere tijd de behoefte had om het huidige hotelaanbod uit te breiden, met een focus op het hogere segment. The Saints moet gaan voldoen aan deze wens. De verbouwing wordt naar verwachting aan het eind van dit jaar afgerond, zodat het hotel in het eerste kwartaal van 2024 open kan gaan voor gasten.

Momenteel zijn de exploitanten nog op zoek naar ondernemers die een restaurant willen openen in het historische pand. Het restaurant moet ruimte bieden voor 80 gasten, op het terras moet plaats zijn voor nog eens 40 gasten.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.