Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Den Haag ontvangt meer hotelbezoekers na coronapandemie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Den Haag ontvangt meer hotelbezoekers na coronapandemie
Toeristen weten Den Haag goed te vinden. Het afgelopen jaar hebben 2,2 miljoen mensen een overnachting geboekt in de stad. Dat zijn meer overnachtingen dan voor corona. Sander Hanenberg van The Hague & Partners in Bob Staat Op geeft aan dat hij erg blij is met deze resultaten die de sector heeft geboekt, meldt Den Haag FM.

Deze 2,2 miljoen overnachtingen in 2022 is een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van de jaren voor corona. De stijging is voor een groot deel te verklaren met een toename overnachtingen van Nederlanders die in Den Haag op bezoek zijn.

Er zaten daarentegen ook veel buitenlandse toeristen bij. Hanenberg geeft aan dat het gaat om ruim een half miljoen Duitse toeristen en 100.000 Belgische. Een verrassende derde plek gaat naar de Verenigde Staten. Volgens Hanenberg komt dit door de Invictus Games die vorig jaar plaatsvonden. Dit is een internationaal sportevenement voor militairen die tijdens of door de dienst gewond raakten.

Zee en mooie hotelvoorzieningen

Hanenberg geeft aan dat het een mooie zomer is geweest. Hij stelt ook dat het een groot voordeel is dat de stad aan zee ligt en dat er mooie hotelvoorzieningen zijn in Den Haag. Daarnaast is het aantal hotelbedden uitgebreid. Daarom zegt Hanenberg dat de stad het toerisme kan opschalen om zo deze extra bedden te vullen.

Er zijn ook dit jaar evenementen waarvan Hanenberg verwacht dat deze ook publiek zullen trekken, zoals de Ocean Race en het WK zeilen. “En daarnaast de opdracht om programmering rond het Binnenhof te realiseren. Dat is een uitdaging omdat het een belangrijk argument voor bezoekers is om hierheen te komen, maar je er niet meer overheen kunt lopen.”

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.