Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

The Grand Amsterdam eerste hotel in Amsterdam met EarthCheck-certificaat

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
The Grand Amsterdam eerste hotel in Amsterdam met EarthCheck-certificaat / "Oudezijds Voorburgwal 197" door Michiel1972 ( CC BY-SA 3.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/?ref=openverse.
Vorige maand heeft het Sofitel Legend The Grand Amsterdam als eerste hotel in Amsterdam een bijzondere onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Door de inzet voor verduurzaming heeft het hotel het EarthCheck-certificaat ontvangen. Dit meldt Hospitality Management.

Al sinds 1578 is het monumentale pand van The Grand in Amsterdam cultureel erfgoed. In dit soort gebouwen is het vaak een uitdaging om te verduurzamen en tegelijkertijd de monumentale waarde van het pand te behouden. Daarom geeft de General Manager, Emmy Stoel, aan dat zij enorm trots is dat het hotel milieuvriendelijk hebben kunnen maken zonder de monumentale status of luxe op te hoeven geven.

Luxe duurzaamheid

Om milieuvriendelijker te zijn zet The Grand zich in voor het verminderen van broeikasgassen. Daarnaast wil het hotel de lokale gemeenschap ondersteunen en versterken. Ook wil The Grand niet alleen voldoen aan de milieuvoorwaarden van Accor, maar een pionier worden op het gebied van ‘luxe duurzaamheid’. Daarvoor heeft het hotel al enkele jaren flinke investeringen gemaakt, zoals een upgrade van de HVAC-installatie en zijn de meeste ramen in de hotelkamers dubbelglas. Daarnaast serveert The Grand haar gasten gefilterd kraanwater, douchen gasten met duurzame producten van Diptyque en ontbijten de gasten met honing en kruiden van de eigen daktuin.

Goede doelen

Naast verduurzaming zet The Grand zich ook in voor diversiteit en inclusiviteit. Dat doen zij met The Grand’s Social Engagement Project. Het hotel werkt nauw samen met verschillende nationale en lokale goede doelen. Ook neemt The Grand deel aan projecten die zijn gericht op onderwijs, voedsel, afval en eenzaamheid onder ouderen. Elk jaar organiseert The Grand de Pride Cocktail tijdens de Pride Amsterdam en doneert het hotel aan De Voedselbank, De Regenbooggroep, hulpverleners en diverse verzorgingstehuizen.

Het hotel is de eerste in Amsterdam die het EarthCheck-certificaat in ontvangst mag nemen. The Grand is ook het eerste hotel binnen de Sofitel Legends collectie van Accor. In totaal zijn er wereldwijd zes hotels die in deze collectie vallen. Deze adressen zijn allemaal monumenten met een historische achtergrond. The Grand wil laten zien dat ondanks deze monumentale status de hotels alsnog vooruitstrevend kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid.

Door: Nationale Horecagids

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.