Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

The Grand Amsterdam eerste hotel in Amsterdam met EarthCheck-certificaat

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
The Grand Amsterdam eerste hotel in Amsterdam met EarthCheck-certificaat / "Oudezijds Voorburgwal 197" door Michiel1972 ( CC BY-SA 3.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/?ref=openverse.
Vorige maand heeft het Sofitel Legend The Grand Amsterdam als eerste hotel in Amsterdam een bijzondere onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Door de inzet voor verduurzaming heeft het hotel het EarthCheck-certificaat ontvangen. Dit meldt Hospitality Management.

Al sinds 1578 is het monumentale pand van The Grand in Amsterdam cultureel erfgoed. In dit soort gebouwen is het vaak een uitdaging om te verduurzamen en tegelijkertijd de monumentale waarde van het pand te behouden. Daarom geeft de General Manager, Emmy Stoel, aan dat zij enorm trots is dat het hotel milieuvriendelijk hebben kunnen maken zonder de monumentale status of luxe op te hoeven geven.

Luxe duurzaamheid

Om milieuvriendelijker te zijn zet The Grand zich in voor het verminderen van broeikasgassen. Daarnaast wil het hotel de lokale gemeenschap ondersteunen en versterken. Ook wil The Grand niet alleen voldoen aan de milieuvoorwaarden van Accor, maar een pionier worden op het gebied van ‘luxe duurzaamheid’. Daarvoor heeft het hotel al enkele jaren flinke investeringen gemaakt, zoals een upgrade van de HVAC-installatie en zijn de meeste ramen in de hotelkamers dubbelglas. Daarnaast serveert The Grand haar gasten gefilterd kraanwater, douchen gasten met duurzame producten van Diptyque en ontbijten de gasten met honing en kruiden van de eigen daktuin.

Goede doelen

Naast verduurzaming zet The Grand zich ook in voor diversiteit en inclusiviteit. Dat doen zij met The Grand’s Social Engagement Project. Het hotel werkt nauw samen met verschillende nationale en lokale goede doelen. Ook neemt The Grand deel aan projecten die zijn gericht op onderwijs, voedsel, afval en eenzaamheid onder ouderen. Elk jaar organiseert The Grand de Pride Cocktail tijdens de Pride Amsterdam en doneert het hotel aan De Voedselbank, De Regenbooggroep, hulpverleners en diverse verzorgingstehuizen.

Het hotel is de eerste in Amsterdam die het EarthCheck-certificaat in ontvangst mag nemen. The Grand is ook het eerste hotel binnen de Sofitel Legends collectie van Accor. In totaal zijn er wereldwijd zes hotels die in deze collectie vallen. Deze adressen zijn allemaal monumenten met een historische achtergrond. The Grand wil laten zien dat ondanks deze monumentale status de hotels alsnog vooruitstrevend kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.