Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

The Grand Amsterdam eerste hotel in Amsterdam met EarthCheck-certificaat

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
The Grand Amsterdam eerste hotel in Amsterdam met EarthCheck-certificaat / "Oudezijds Voorburgwal 197" door Michiel1972 ( CC BY-SA 3.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/?ref=openverse.
Vorige maand heeft het Sofitel Legend The Grand Amsterdam als eerste hotel in Amsterdam een bijzondere onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Door de inzet voor verduurzaming heeft het hotel het EarthCheck-certificaat ontvangen. Dit meldt Hospitality Management.

Al sinds 1578 is het monumentale pand van The Grand in Amsterdam cultureel erfgoed. In dit soort gebouwen is het vaak een uitdaging om te verduurzamen en tegelijkertijd de monumentale waarde van het pand te behouden. Daarom geeft de General Manager, Emmy Stoel, aan dat zij enorm trots is dat het hotel milieuvriendelijk hebben kunnen maken zonder de monumentale status of luxe op te hoeven geven.

Luxe duurzaamheid

Om milieuvriendelijker te zijn zet The Grand zich in voor het verminderen van broeikasgassen. Daarnaast wil het hotel de lokale gemeenschap ondersteunen en versterken. Ook wil The Grand niet alleen voldoen aan de milieuvoorwaarden van Accor, maar een pionier worden op het gebied van ‘luxe duurzaamheid’. Daarvoor heeft het hotel al enkele jaren flinke investeringen gemaakt, zoals een upgrade van de HVAC-installatie en zijn de meeste ramen in de hotelkamers dubbelglas. Daarnaast serveert The Grand haar gasten gefilterd kraanwater, douchen gasten met duurzame producten van Diptyque en ontbijten de gasten met honing en kruiden van de eigen daktuin.

Goede doelen

Naast verduurzaming zet The Grand zich ook in voor diversiteit en inclusiviteit. Dat doen zij met The Grand’s Social Engagement Project. Het hotel werkt nauw samen met verschillende nationale en lokale goede doelen. Ook neemt The Grand deel aan projecten die zijn gericht op onderwijs, voedsel, afval en eenzaamheid onder ouderen. Elk jaar organiseert The Grand de Pride Cocktail tijdens de Pride Amsterdam en doneert het hotel aan De Voedselbank, De Regenbooggroep, hulpverleners en diverse verzorgingstehuizen.

Het hotel is de eerste in Amsterdam die het EarthCheck-certificaat in ontvangst mag nemen. The Grand is ook het eerste hotel binnen de Sofitel Legends collectie van Accor. In totaal zijn er wereldwijd zes hotels die in deze collectie vallen. Deze adressen zijn allemaal monumenten met een historische achtergrond. The Grand wil laten zien dat ondanks deze monumentale status de hotels alsnog vooruitstrevend kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid.

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."